Cautare
, Contributor

Topuri |
|

30 sub 30: IT și socializare

Trei tineri și o idee apărută dintr-o întâmplare haioasă – de atât a fost nevoie pentru lansarea platformei de photo-sharing Lifebox.

Dragoș Bardac este absolvent al Facultății de Arte Plastice, secția Foto-Video, din cadrul Universității Naționale de Arte București și a studiat individual și a urmat cursuri de specializare în design, publicitate, fotografie și film. Radu Oprea a urmat cursurile Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE). Dar, pe lângă management, atras de compoziție muzicală ( în special muzică de film) și de programare, a studiat pe cont propriu cele două domenii.

Ovidiu Naclad este absolvent al Universității Politehnice București, Facultatea de Automatică și Calculatoare – unde și-a descoperit și educat pasiunea pentru programare. Pe cei trei îi leagă o prietenie de peste 13 ani. „Ne-a apropiat pasiunea pentru fotografie și film (în general, experimentele vizuale) și întotdeauna am avut un țel comun: acela de a explora lumea și de a construi lucruri utile pentru cei din jurul nostru”, povestește Dragoș Bardac.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Astfel că, pasiunile lor comune s-au materializat prin realizarea Lifebox, o platformă de photo-sharing. „Totul a început la sfârșitul lunii ianuarie 2014, când Radu era «să doarmă pe preș» pentru că nu i-a dat pozele de la Revelion Nadiei (prietena lui). Vorbind între noi și cu cei din jurul nostru, am realizat că problema share-uitului de fotografii era departe de a fi rezolvată – gândește-te doar de câte ori se repetă întrebarea: îmi dai și mie fotografiile, te rog? Avem o sumedenie de moduri de a ne transmite fotografiile, dar majoritatea sunt publice. Ce facem cu amintirile pe care vrem să le păstrăm doar pentru noi și prietenii apropiați sau familie? Și cum le trimitem celor care nu vorbesc fluent limba Internetului?”, spune Dragoș Bardac.

Lifebox.mobi poate fi accesat din orice browser și de pe orice dispozitiv (telefon, tabletă sau calculator) și adaugi fotografiile într-un album.

Trimiți apoi linkul albumului către prieteni, iar ei pot adăuga pozele lor în același album, fără să își creeze cont sau să descarce vreo aplicație. Până în prezent, platforma are peste 3.500 de utilizatori, care au share-uit peste 20.000 de fotografii.

Mai era nevoie de încă un serviciu de photo-sharing? Răspunsul celor trei la această întrebare a lăsat să se înțeleagă că se conturează o cerere din ce în ce mai mare pentru așa ceva: „În 2014 s-au făcut 880 de miliarde de fotografii – ceea ce înseamnă 25% din toate fotografiile făcute vreodată. Datorită dispozitivelor mobile tot mai deștepte facem tot mai multe fotografii, însă vrem și acces rapid la toate pozele făcute cu prietenii noștri într-un anumit moment. În acest context, problema photo-sharing-ului era încă nerezolvată. Nu exista vreun serviciu care să te ajute să share-uiești albume întregi cu prietenii tăi, imediat”, argumentează Radu Oprea.

Cea mai mare investiție în Lifebox a fost cea de timp și energie, spun cei trei tineri. „Echipă noastră este foarte bine echilibrată. Ovidiu se ocupă de tot ce înseamnă dezvoltare software, Radu acoperă partea de business și marketing, iar eu sunt axat pe design și îmbunătățirea experienței utilizatorului. Așa am reușit să facem totul prin forțe proprii, fără să cheltuim mulți bani. Am început să construim Lifebox în timpul liber și am validat ideea în pre-acceleratorul Innovation Labs 2014. Atunci când am fost acceptați în MVP Academy, ne-am depus toți trei demisiile”, explică Dragoș Bardac. Au fost acceptați în programul de accelerare Ignite100 din Marea Britanie, prin intermediul căruia au obținut o investiție de 18.000 de lire, iar în prezent compania celor trei încheie o „primă rundă reală de investiție”, după cum declară Dragoș, despre care nu poate da încă prea multe detalii.

Află cine sunt tinerii care au apărut de-a lungul timpului în edițiile Forbes 30 sub 30

DRAGOȘ BARDAC
27 ani

Lifebox, fondator

Dragoș a urmat Universitatea Națională de Arte București, Facultatea de Arte Plastice, secția Foto-Video, este fondator Lifebox și se ocupă de design și îmbunătățirea experienței utilizatorului în cadrul companiei.

RADU OPREA

28 ani

Lifebox, fondator

Radu a urmat cursurile Facultății de Management din cadrul Academiei de Studii Economice, este pasionat de programare, este fondator Lifebox și se ocupă de partea de business și marketing a companiei.

OVIDIU NACLAD
27 ani

Lifebox, fondator

Ovidiu este absolvent al Universității Politehnice București, Facultatea de Automatică și Calculatoare, este fondator Lifebox și se ocupă de tot ce înseamnă dezvoltare software în cadrul companiei.

GALERIE FOTO: PREMIANȚII GALEI FORBES 30 SUB 30

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii