Cautare
, Contributor

Proiecte speciale |
|

30 sub 30: Royal Albert Dream

În vara acestui an, Alexandra Dariescu (27 de ani) va deveni prima pianistă din România ce va concerta la Royal Albert Hall, acompaniată de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra.
Alexandra_dariescu.jpg

Cei patru ani de studiu la Royal Northern College of Music i-au adus Alexandrei cea mai prestigioasă distincţie pe care o oferea Conservatorul: Medalia de Aur. A urmat studiile de masterat la Londra în cadrul Guildhall School of Music and Drama, unde a beneficiat de o bursă integrală şi distincţia de Piano Fellowship.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Prima întâlnire a tinerei artiste de 27 de ani cu muzica clasică şi cu pianul a fost la vârsta de 7 ani, iar introducerea în lumea fascinantă a muzicii i-a fost facută de către mama sa. La scurt timp, Alexandra Dariescu avea să urce pentru prima dată pe scenă, iar acela a fost momentul în care a ştiut că vrea să devină o mare pianistă.

Au urmat ani de studiu intens, cu pasiune, pentru a-şi modela talentul, pentru a ajunge „stăpâna” clapelor de pian, iar la nouă ani cânta pentru prima dată împreună cu o orchestră simfonică. A obţinut  nenumărate premii în cadrul concursurilor de profil din ţară şi din străinatate, iar la 17 ani, câştiga bursa Constantin Silvestri, o bursă integrală de aproximativ 30.000 de lire, care îi oferea posibilitatea de a studia un an de zile în Marea Britanie. A fost momentul în care Alexandra Dariescu deschidea o nouă poartă spre cariera de succes pe care şi-o dorea.

Vezi aici lista completă a promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”

Încă din acel prim an de studiu în Marea Britanie a reuşit să îşi impresioneze profesorii cu talentul, seriozitatea şi ambiţia ei de a deveni o „pianistă concertistă”. Datorită acestor calităţi şi nu numai, la finalul acelui an a fost invitată să participe la audiţia organizată de Royal Northern College of Music din Manchester. Alexandra  Dariescu a cântat, conştientă de importanţa momentului care îi va schimba viaţa, iar în urma acelei audiţii, comisia de evaluare a decis să-i acorde bursa integrală Associated Board of the Royal School of Music pe patru ani, o bursă în valoare de aproximativ 100.000 de lire. „Experienţa studiului în Marea Britanie a fost pentru mine un vis devenit realitate. Am avut şansa de a studia cu cei mai buni profesori şi deschiderea la scenă internaţională, susţinând concerte în numeroase ţari din Europa şi Statele Unite ale Americii“, a declarat ea.

Cei patru ani de studiu la Royal Northern College of Music i-au adus Alexandrei Dariescu şi cea mai prestigioasă distincţie pe care o oferea Conservatorul: Medalia de Aur. Au urmat studiile de masterat la Londra în cadrul Guildhall School of Music and Drama, beneficiind şi aici de o bursă integrală şi distincţia de Piano Fellowship, prestaţia în cadrul concursului Young Classical Artist Trust (YCAT) ce i-a adus şi primul contract cu o agenţie de impresariat din Londra, iar debutul la Carnegie Hall din New York a completat dorinţa ei de a se face cunoscută pe marile scene ale lumii. Premiul Maurice Ravel din Franta şi Premiul CUBS la Festivalul Verbier din Elvetia sunt doar o mică parte din lista de distincţii cu care tânăra se poate mândri.

Drumul ei nu a fost uşor şi nu s-a bazat pe noroc, după cum spune chiar ea. Recunoaște că a fost nevoie de multă muncă, perseverenţă şi dăruire, dar pasiunea ei a învins dificultăţile rând pe rând. „Fiecare moment dificil m-a întărit, mi-a dat forţa de a merge mai departe, cu o dorinţă mai mare de a mă perfecţiona“, a mai spus ea pentru Forbes România. Alexandra Dariescu a fost recompensată, recent pentru promovarea imaginii ţării noastre. „Fiecare premiu câştigat reflectă o recunoaştere a muncii mele, iar Premiul de Excelenţă, oferit de către Ambasadorul României, este cu totul special pentru mine“, adaugă aceasta.

În 2012, Alexandra a lansat primul CD la casa de discuri Champs Hill Records, căruia BBC Music Magazine i-a acordat 4 stele, iar Manchester Evening News l-a inclus în top 10 al celor mai bune discuri ale anului. Anul acesta este programată înregistrarea celui de-al doilea CD şi numeroase concerte, agenda fiindu-i plină pană în sezonul 2015/2016. În paralel, în vara acestui an, unul din visele artistei se va îndeplini: Alexandra  Dariescu va concerta la Royal Albert Hall, acompaniată de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra.

Vezi aici lista completă a promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii