FacebookTwitterLinkedIn

Cei patru ani de studiu la Royal Northern College of Music i-au adus Alexandrei cea mai prestigioasă distincţie pe care o oferea Conservatorul: Medalia de Aur. A urmat studiile de masterat la Londra în cadrul Guildhall School of Music and Drama, unde a beneficiat de o bursă integrală şi distincţia de Piano Fellowship.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Prima întâlnire a tinerei artiste de 27 de ani cu muzica clasică şi cu pianul a fost la vârsta de 7 ani, iar introducerea în lumea fascinantă a muzicii i-a fost facută de către mama sa. La scurt timp, Alexandra Dariescu avea să urce pentru prima dată pe scenă, iar acela a fost momentul în care a ştiut că vrea să devină o mare pianistă.

Au urmat ani de studiu intens, cu pasiune, pentru a-şi modela talentul, pentru a ajunge „stăpâna” clapelor de pian, iar la nouă ani cânta pentru prima dată împreună cu o orchestră simfonică. A obţinut  nenumărate premii în cadrul concursurilor de profil din ţară şi din străinatate, iar la 17 ani, câştiga bursa Constantin Silvestri, o bursă integrală de aproximativ 30.000 de lire, care îi oferea posibilitatea de a studia un an de zile în Marea Britanie. A fost momentul în care Alexandra Dariescu deschidea o nouă poartă spre cariera de succes pe care şi-o dorea.

Vezi aici lista completă a promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”

Încă din acel prim an de studiu în Marea Britanie a reuşit să îşi impresioneze profesorii cu talentul, seriozitatea şi ambiţia ei de a deveni o „pianistă concertistă”. Datorită acestor calităţi şi nu numai, la finalul acelui an a fost invitată să participe la audiţia organizată de Royal Northern College of Music din Manchester. Alexandra  Dariescu a cântat, conştientă de importanţa momentului care îi va schimba viaţa, iar în urma acelei audiţii, comisia de evaluare a decis să-i acorde bursa integrală Associated Board of the Royal School of Music pe patru ani, o bursă în valoare de aproximativ 100.000 de lire. „Experienţa studiului în Marea Britanie a fost pentru mine un vis devenit realitate. Am avut şansa de a studia cu cei mai buni profesori şi deschiderea la scenă internaţională, susţinând concerte în numeroase ţari din Europa şi Statele Unite ale Americii“, a declarat ea.

Cei patru ani de studiu la Royal Northern College of Music i-au adus Alexandrei Dariescu şi cea mai prestigioasă distincţie pe care o oferea Conservatorul: Medalia de Aur. Au urmat studiile de masterat la Londra în cadrul Guildhall School of Music and Drama, beneficiind şi aici de o bursă integrală şi distincţia de Piano Fellowship, prestaţia în cadrul concursului Young Classical Artist Trust (YCAT) ce i-a adus şi primul contract cu o agenţie de impresariat din Londra, iar debutul la Carnegie Hall din New York a completat dorinţa ei de a se face cunoscută pe marile scene ale lumii. Premiul Maurice Ravel din Franta şi Premiul CUBS la Festivalul Verbier din Elvetia sunt doar o mică parte din lista de distincţii cu care tânăra se poate mândri.

Drumul ei nu a fost uşor şi nu s-a bazat pe noroc, după cum spune chiar ea. Recunoaște că a fost nevoie de multă muncă, perseverenţă şi dăruire, dar pasiunea ei a învins dificultăţile rând pe rând. „Fiecare moment dificil m-a întărit, mi-a dat forţa de a merge mai departe, cu o dorinţă mai mare de a mă perfecţiona“, a mai spus ea pentru Forbes România. Alexandra Dariescu a fost recompensată, recent pentru promovarea imaginii ţării noastre. „Fiecare premiu câştigat reflectă o recunoaştere a muncii mele, iar Premiul de Excelenţă, oferit de către Ambasadorul României, este cu totul special pentru mine“, adaugă aceasta.

În 2012, Alexandra a lansat primul CD la casa de discuri Champs Hill Records, căruia BBC Music Magazine i-a acordat 4 stele, iar Manchester Evening News l-a inclus în top 10 al celor mai bune discuri ale anului. Anul acesta este programată înregistrarea celui de-al doilea CD şi numeroase concerte, agenda fiindu-i plină pană în sezonul 2015/2016. În paralel, în vara acestui an, unul din visele artistei se va îndeplini: Alexandra  Dariescu va concerta la Royal Albert Hall, acompaniată de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra.

Vezi aici lista completă a promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”