FacebookTwitterLinkedIn

Aasiunea Roxanei Dănilă pentru matematică s-a transformat în pasiune pentru tehnologie și, după absolvirea liceului, a hotărât să își continue studiile în Marea Britanie, la Imperial College London.

„La Imperial am predat ca asistent universitar, am lucrat activ într-un grup de cercetare academică pentru software performance optimization, iar lucrarea mea de master a reușit să aducă o contribuție importantă în domeniu, fiind publicată într-un jurnal științific și prezentată la Florența. În 2012 am fost premiată de către Institutul de Inginerie și Tehnologie din Marea Britanie cu Ambition Award”, povestește Roxana.

Vezi cum arată generația „30 sub 30” în 2019

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

În 2014, gigantul Facebook i-a făcut o ofertă de a se alătura echipei din California ca software engineer, companie unde a lucrat timp de patru ani. Roxana spune că a lucrat în trei echipe diferite, pe două continente: Menlo Park, Londra și New York. „Într-un interval scurt de timp, am trecut de la intern, la a-mi crea și crește propriul proiect. Împreună am reușit să economisim companiei milioane de dolari anual printr-un sistem inteligent ce detectează automat oportunități de îmbunătățire a execuției codului.”

În ultimii ani, Roxana a fost advisor și investitor în câteva start-up-uri tech globale și, până la urmă, decizia de a deveni la rândul său antreprenor i s-a părut firească. Astfel că, începând cu acest an, tânăra a fost acceptată în Entrepreneur First (EF), unul dintre cele mai importante programe de antreprenoriat pentru companii tech la nivel mondial, finanțat de investitori importanți, cu un portofoliu de companii evaluat la peste 1,5 miliarde de dolari.

„Ca strategie, Entrepreneur First aduce la un loc atât oameni cu expertiză tehnică, cât și specialiști în diverse domenii pentru a forma o companie de tehnologie. I-am ales pe ei deoarece încurajează ideile ambițioase, inovatoare, neobișnuite, care au potențialul de a schimba fundamental lumea în care trăim. În prezent sunt parte din program în Londra, unde explorez o serie de idei împreună cu alți participanți. A găsi cofondatorul potrivit e cea mai importantă decizie pentru a începe o companie, iar EF a reușit să aducă la un loc oameni extraordinar de talentați. Avem 3 luni la dispoziție să ne testăm ipotezele până la pitch-ul pentru prima rundă de finanțare. Este un program extrem de intens și competitiv, și pare aproape imposibil de imaginat că în numai câteva luni vom crea din nimic companii evaluate la până la 1 milion de dolari fiecare”, adaugă Roxana.