FacebookTwitterLinkedIn

Raluca Panțiru a fost convinsă că va avea o carieră în domeniul juridic. A urmat Facultatea de Drept și pe cea de Științe Politice, la SNSPA, a făcut un master în Drept European Privat în Olanda și a fost plecată cu o bursă Erasmus timp de 6 luni la Roma.

După finalizarea studiilor, a oferit consultanță pentru o perioadă scurtă, însă întotdeauna a fost fascinată de felul în care tehnologia are impact asupra vieților noastre și, după ce a participat la mai multe evenimente și conferințe în acest domeniu, Raluca s-a gândit să își schimbe cariera. „Întâmplarea a făcut ca în acea perioadă să o cunosc pe Irina Alexandru, cofondator Vector Watch, la una dintre aceste conferințe, unde era speaker. Vector Watch oferea la momentul respectiv un internship în product marketing, am aplicat și am fost selectată. La finalul internship-ului echipa mi-a oferit un job full time, start-up-ul a fost achiziționat de către Fitbit și am avut oportunitatea să trec pe partea de management de produs, moment care mi-a schimbat viața și cariera”, spune tânăra. În prezent, în cadrul Fitbit, Raluca este implicată în strategie, execuție și lansare de produse pe segmente și piețe noi.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

„Împreună cu echipa am lansat Fitbit Ace, primul produs Fitbit dedicat copiilor, și Family Accounts, o aplicație care sprijină familile pe drumul lor spre un stil de viață sănătos și activ, împreună oferind în același timp control parental asupra conturilor copiilor. (…) Sunt norocoasă, job-ul meu este pasiunea mea, iar motivația vine de la sine. Faptul că lucrez la crearea de produse care impactează pozitiv milioane de utilizatori, în domeniul sănătății și fitness-ului, este una dintre satisfacțiile majore. Părinții mei sunt medici și acest lucru mă motivează și mai mult să încerc să influențez pozitiv viețile utilizatorilor produselor noastre. Cred că, într-un fel, reușesc să schimb lumea în bine prin intermediul a ceea ce fac”, spune Raluca.

Pe viitor, își dorește să lucreze tot în product management, însă i-ar plăcea să se implice în mai multe activități de voluntariat.

Consideră că România este un mediu propice dezvoltării pentru afaceri, perseverența stând la baza reușitei. „România, cel puțin în zona de tech, este momentan un mediu extraordinar pentru dezvoltare, care prezintă un interes internațional imens. Mi-aș dori ca acest lucru să se reflecte în toate domeniile și să existe un mediu economic, financiar și politic care să sprijine creșterea și dezvoltarea, astfel încât alegerea unei cariere să aibă, în primul rând, componenta vocațională, și nu doar cea financiară, și cred că împreună putem realiza acest lucru (…). Recomand tuturor să trăiască o perioadă în afara țării, să iasă din zona de confort și să trăiască experiențe noi. E foarte important să interacționezi cu oameni diverși, având culturi și percepții diferite”, adaugă Raluca.

#thankyou Cui mulțumești pentru că te-a ajutat să îți depășești limitele?

Aș vrea să mulțumesc mamei mele, care este cel mai puternic om pe care îl cunosc și care m-a împins să fac lucruri pe care nu credeam că pot să le fac. Pe plan profesional aș vrea să mulțumesc Irinei Alexandru, lui Bogdan Râpă, lui Andrei Pitiș.

Vezi aici lista generației 30 sub 30, ediția 2019