FacebookTwitterLinkedIn

Are un doctorat în Calculatoare și Tehnologia Informației la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnică din București și este fondator al primului curs din România de dezvoltare de aplicații pe dispozitive mobile, lansat în 2008. Iar proiectul care i-a adus succes a apărut tot din dorința de a împărtăși cu elevii și studenții cunoștințele sale de programare.

Aflați cine sunt ceilalți membri ai promoției 2014 a Forbes România “30 sub 30”.

În 2006, Alexandru Radovici a lansat împreună cu câțiva colegi un proiect dedicat tinerilor pasionați de tehnologie și informatică, IP Workshop – o școală de vară unde elevi de generală sau liceu și studenți să aibă posibilitatea să învețe programare pe care să o aplice apoi în diverse proiecte IT. Doar că lucrurile au început să se complice. ,,Ne-am dorit să îi învățăm și puțină electronică, ceea ce pentru elevi era destul de complicat și costisitor”, explică Radovici. Așa a apărut ideea lansării Wyliodrin, un proiect cu ajutorul căruia chiar și cei fără prea multe cunoștințe în domeniu să poată programa şi controla placuţe (de genul Raspberry Pi – adică single-board computer) direct din browser, să poată modifica şi rula programe în timp real, indiferent de locaţia plăcuţei. Practic, Wyliodrin este sistemul care te ajută să înlocuiești codul. La scurt timp după lansare, proiectul Wyliodrin a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect software Raspberry Hack, premiul Best Bussines în cadrul Innovation Labs și IXIA Inovation Award, care traduse în bani le-au adus peste 6.000 de euro. Acum, Alexandru Radovici și colegii alături de care a lansat Wyliodrin și-au propus să se axeze mai mult pe partea de business a proiectului și sunt convinşi că ideea lor are toate șansele de a fi trasformată într-o afacere de succes încurajați în special de feedback-urile pozitive pe care le-au primit până acum de la câțiva dintre cei mai mari producători de hardware din lume. Cât despre școala de vară, aflată acum la a șaptea ediție, spune că de la an la an, a ajuns să aibă un succes tot mai mare. În 2013 a avut peste 120 de participanți.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Citiți textele integrale în ediția tipărită a revistei, dar și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România.

GALERIE FOTO: “30 SUB 30” 2014

Aflați cine sunt membrii promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”.