FacebookTwitterLinkedIn

Ruben Perju și Iosif Harasemiuc sunt prieteni de când se știu, iar împreună au fondat, în 2012, NOAH, un brand de ceasuri din lemn.

Bazele proiectului NOAH, dar și primul atelier al tinerilor cofondatori, a pornit din Suceava, orașul de origine al lui Iosif și Ruben, însă, de un an aceștia s-au relocat în Cluj-Napoca.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Pe piață sunt de aproximativ doi ani, iar până acum au reușit să fie vizibili pe plan mondial, primind numeroase oferte de colaborare din Dubai, Canada, țările nordice și Israel.

Iosif și Ruben sunt singurii producători de ceasuri din lemn, din România, NOAH fiind un brand 100% românesc ce concurează la nivel internațional cu branduri importante de pe această nișă.

Au plecat la drum împreună fără să știe absolut nimic despre ceasornicărie. S-au documentat, au avut sprijinul celor apropiați și curajul necesar de a porni de la zero, cu aproximativ 2000 de euro, bani pe care Ruben i-a câștigat în urma unui concurs organizat de Guvernul României și pe care i-a pus la bătaie într-o investiție care promitea mult.

În 2016 suma investită în compania lor a ajuns la aproximativ 30.000 de euro,  dar proiectele de inovare nu se opresc aici. Iosif și Ruben doresc să vină pe piață cu ale prototipuri de ceasuri, unul dintre acestea ar fi într-o gamă Premium; Un ceas waterproof, rezistent la scufundări.