FacebookTwitterLinkedIn

A plecat din România imediat după finalizarea liceului, absolvind, cu First Class Honors, facultatea de Business & Marketing din cadrul Universității din Coventry , iar acum locuiește în Boston. Oana Manolache (29 de ani) consideră că a moștenit de la cei doi părinți gena de antreprenor.

„Cred că m-am născut cu o genă de antreprenor, părinții fiind și ei antreprenori în România. Am văzut cât de multă muncă este necesară să construiești ceva din nimic, dar și satisfacția care vine cu succesul impactului adus de business-ul tău la nivel de societate și intern, construind o cultură a companiei. (…) Întotdeauna mi-am dorit să construiesc o companie care să aducă o schimbare pozitivă în viața oamenilor, atât a clienților noștri, cât și a angajaților noștri. Am primit un mesaj de la un utilizator din Africa care ne-a mulțumit că prin platforma noastră îi dăm acces în timp real la informația necesară pentru a construi un start-up în America și așa a reușit să își accelereze progresul. Momente de genul acesta ne reamintesc de ce am început Introvoke”, precizează Oana Manolache.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Tânăra este fondatorul și CEO-ul Introvoke, o platformă globală virtuală de live streaming și evenimente virtuale, devenită tot mai atractivă mai ales în contextual de față. De altfel, industria de live streaming înregistrează o creștere explozivă, urmând să valoreze 125 de miliarde de dolari la nivelul anului 2025, potrivit estimărilor.

„Am început Introvoke printr-o frustrare proprie pe care am validat-o și cu alți antreprenori. Eram invitată la nenumărate evenimente în New York și San Francisco și, deși informația pe care aș fi dobândit-o la aceste evenimente mi-ar fi fost de extrem folos, nu îmi permitea timpul să călătoresc. Am început să iau legatura cu aceste organizații și erau deja în căutare de platforme live streaming, dar nicio soluție nu le rezolvă problema. Facebook, Instagram Live sunt rețele sociale, nu construite specific pentru evenimente, iar alte platforme erau ori extrem de scumpe, aveau limite tehnologice sau necesitau experiență de live streaming pentru a le putea folosi. Astfel am lansat Introvoke in luna mai a anului 2019. La lansare am avut peste 150 de antreprenori, investitori și experți, incluzând o sesiune de start-up pitching stil shark tank/arena leilor, live streamed on Introvoke”, precizează Oana Manolache.

Introvoke are două audiențe principale: companiile  care organizează evenimente sau workshop-uri, precum și utilizatori care caută informații în interes profesional, fie pentru business-ul lor sau cariera lor. Aproximativ 35 de organizații ce fac live streaming și evenimente virtuale folosesc platforma Introvoke, precum și peste 10.000 de utilizatori care urmăresc astfel de evenimente.

„În ultimele 8 luni, am dobândit peste 10.000 de utilizatori, cei 35 de clienți ai noștri au fost live cu peste 150 de evenimente, pe 4 continente – America de Nord, Europa, America de Sud și Africa. Am dobândit totul organic, dar plănuim să creștem exponențial aceste numere în momentul în care ni se lansează campania de marketing în această vară. Am construit totul până acum punând preț pe feedback-ul primit de la clienții noștri. Am lansat modelul financiar de abonamente la începutul lui martie, dar am decis să oferim planurile noastre pe gratis până la 1 mai, pentru a ajuta organizațiile să treacă și să se adapteze în această perioadă dificilă generată de actuala pandemie. Avem totuși contracte semnate cu clienții noștri Elite pentru mai. Estimăm în 12 luni să atingem venituri de 1 milion de dolari”, susține Oana Manolache.

Antreprenoarea plănuiește ca, pe termen lung, Introvoke să devină o platforma globală principală pentru orice eveniment live. Aceasta precizează că are și o strategie de exit, variantă care ar putea să se realizeze în 5-7 ani, luând în calcul exemple ca achiziționarea Twitch de către Amazon. „Avem câteva companii în minte care ar fi cumpărători ideali ai platformei Introvoke”.

„După ce voi realiza exit-ul, probabil că voi începe o altă companie cu mai mult impact social, poate non-profit. La nivel global, 13% dintre oameni sunt subnutriți, dintre aceștia trei milioane sunt copii care mor de foame. Este o problemă majoră care nu și-a găsit încă o rezolvare.”, adaugă Oana Manolache.