FacebookTwitterLinkedIn

Aplicația FastOrder, creată în urmă cu un an de Lucian Cramba, este destinată restaurantelor, cu scopul de a eficientiza modul de servire în localuri. Clienții comandă direct din meniul digital, ospătarii nu se mai încurcă în comenzi, iar patronii localurilor câștigă mai mult timp, deci mai mulți clienți.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

„Am realizat că nu există o metodă eficientă de a servi clienții în timpul orelor aglomerate. M-am gândit cum să eficientizez modul de servire în local, nu m-am gândit la un proiect atât de mare cum avem în ziua de azi”, își amintește antreprenorul de momentul în care i-a venit ideea, perioadă în care avea o cafenea în Cluj. „A fost o succesiune de evenimente care m-au motivat să mă ocup de asta, iar de un an sunt full-time implicat în proiectul acesta”, continuă fondatorul FastOrder. Dar momentul marcant a fost când Lucian și-a văzut o altă idee de afaceri pusă în practică de alți români, după ce aceștia au obținut o finanțare substanțială. „În 2011, prezentam unor finanțatori un automat de distribuție a lichidului de parbriz, dar nu au văzut potențial în proiectul meu. M-a ambiționat să merg mai departe cu FastOrder, când am văzut că alții au reușit cu o idee ca a mea, în care credeam foarte mult”.

Clujul i-a făcut cunoștință cu oamenii de care avea nevoie, specialiști din zona de IT și un finanțator, Bogdan Herea, fondatorul grupului PITECH+PLUS. Cu investiții totale de 175.000 de euro și prezență în peste 100 de locații din țară, dar și peste graniță, în Statele Unite ale Americii, Dubai sau Marea Britanie, în acest moment, aplicația „cere” să fie și mai prezentă pe mesele restaurantelor. Pentru a doua rundă de finanțare, echipa FastOrder se află în discuții cu finanțatori: „Credem că în cel mai scurt timp o să obținem cei peste 500.000 de euro necesari. Obiectivul pentru anul acesta este de 500 de locații”.