FacebookTwitterLinkedIn

A terminat Colegiul Național Gheorghe Vrănceanu din Bacău, iar ulterior a studiat Economie la Londra (UCL), Afaceri internaționale la Roma și Management la Cambridge. Pe perioada studiilor, Miruna a făcut parte dintr-o serie de proiecte, printre care un studiu de cercetare pentru o organizație internațională, un proiect de consultanță bancară și un startup. În 2013, după absolvirea masterului, tânăra s-a alăturat unei echipe din Cambridge cu care a construit Syndicate Room, o platformă online de investiții pentru startup-uri.

Activitatea sa combină partea de investiții cu cea de parteneriate strategice. Ritmul de creștere al companiei a fost unul accelerat, având în prezent propriile fonduri de investiții și un portofoliu cu peste 170 de startup-uri, din diverse domenii de activitate.

Vezi cum arată generația „30 sub 30” în 2019

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

„Mulți dintre ei (n. red. – antreprenori) au misiuni puternice și ambiția de a redefini industrii întregi. E un fel de a gândi și de a vedea lumea care pe mine mă inspiră – într-o anumită măsură, entuziasmul și curajul lor e molipsitor.”

Pe lângă sprijinul pe care îl acordă diverselor startup-uri din afara companiei în care activează, ea oferă și sesiuni de mentorat în cadrul unui program de expansiune internațională condus de primarul din Londra, precum și la un centru de antreprenoriat înființat de Universitatea din Oxford. „Îmi doresc să susțin startup-uri în care cred și, în general, să contribui la schimbări pozitive. În viitor, mă văd oscilând între partea de investiții si inițiative antreprenoriale”, spune Miruna Gîrțu.

Miruna își dedică restul timpului său călătoriilor, activitate transmisă de părinții săi, ambii profesori, pe care îi acompania de mică la conferințe, ajungând să viziteze, cu acest prilej, Japonia. Miruna este și colaborator la Forbes.com, locul unde împărtășește din know-how-ul și din experiențele sale legate de fondurile cu capital de risc.

#thankyou Cui mulțumești pentru că te-a ajutat să îți depășești limitele?

Părinților mei care mi-au dat încredere în mine de mică și m-au încurajat să nu mă mulțumesc cu puțin. Bineînțeles, trebuie să existe un echilibru între a-ți împinge limitele constant și a fi recunoscutor pentru unde ești în fiecare moment. Vreau să cresc, dar și să apreciez prezentul.