FacebookTwitterLinkedIn

Absolvent de drept și doctorand în Drept Internațional Public, Iulian Pleșcan, director operațional al Centrelor ARES, povestește că s-a implicat în lansarea acestei afaceri în domeniul medical printr-o simplă întâmplare.

„A fost o pură coincidență, o fascinație absolută despre un domeniu despre care nu știam mai nimic și o întâlnire cu un om care nu avea un plan, ci un vis. În doar 10 minute alături de proprietarul Centrelor ARES, doctorul Oren Iancovici, am realizat ce potențial imens are această idee. Ideea nu era nouă, dar împreună am reușit să îi dăm noi culmi”, spune Iulian Pleșcan.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Investiția inițială în cele două Centre ARES lansate în 2010, unul la București și unul la Suceava, s-a ridicat la 1,2 milioane de euro. Anul trecut, ARES a înregistrat afaceri de 3,2 milioane de euro, iar directorul companiei estimează o creștere de până la 3,8 milioane de euro a afacerilor în acest an. În medie, peste 5.000 de pacienți sunt investigați în aceste centre, anual, și peste 2.000 sunt operați aici pentru diverse afecțiuni.

„Tratăm o gamă largă de afecțiuni, de la infarctul miocardic la malformațiile cardiace, de la anevrismele cerebrale la fibrilația atrială, de la fibroamele uterine la varicocel, de la adenomul de prostată la anevrismele de aortă, printr-o înțepătură în mână sau picior de doar 0,3 milimetri”.

Cu toate acestea, directorul din cadrul ARES mărturisește că, dincolo de practicarea profesiei lor, misiunea doctorilor devine cu atât mai dificilă cu cât, încrederea pacientul român în sistemul medical privat este încă destul de firavă.

Află cine sunt tinerii care au apărut de-a lungul timpului în edițiile Forbes 30 sub 30

„Sunt câțiva ani buni de când pacientul apelează la serviciile medicale în regim privat. Însă, până acum câțiva ani, privatul nu oferea siguranța procedurilor complexe. Provocarea noastră este să arătăm pacienților că suntem extrem de bine pregătiți, iar performanțele noastre, de multe ori, le depășesc pe cele primite de pacienți în Austria, Turcia sau Germania”, declară Iulian Pleșcan. Cât despre planurile de viitor, el spune că intenționează să dezvolte noi businessuri în domeniul medical, iar pasul următor este lansarea unui nou produs în domeniul sănătății dentare.

IULIAN PLEȘCAN
29 de ani

ARES
director operațional

Directorul Centrelor ARES este doctorand în Drept International Public și s-a implicat în coordonarea activității clinicilor private de cardiologie și radiologie ARES, încă de la lansarea lor, în 2010.

GALERIE FOTO: PREMIANȚII GALEI FORBES 30 SUB 30