Cautare
, Contributor

Topuri |
|

30 sub 30: În lumea cărților

A făcut cunoștință cu biblioteca Bookster în urmă cu patru ani, când era doar o idee, iar acum lucrează intens la planurile de extindere.
Alexandra Stroe

Bookster a început ca „o afacere socială, din dorința de a oferi educație de calitate cât mai multor oameni, la un preț foarte mic. Ne imaginam o platformă care îți face recomandări personalizate, în funcție de ce îți dorești să înveți, și îți livrează cărțile acasă. Ideea unei biblioteci pentru companii a venit în momentul în care ne-am făcut calculele și ne-am dat seama că am reduce destul de mult costurile de logistică cu acest model”, povestește Alexandra Stroe, cofondator și marketing manager Bookster. La sfârșitul anului trecut compania avea 10.000 de abonați activi și peste 160.000 de cărți livrate în toată țara, iar, până acum, Bookster a reușit să adune peste 70 de companii în diferite proiecte.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Printre aceste companii se numără Banca Transilvania, Vodafone, BRD, Telekom, Orange, ING, eMAG, Autoliv, Mars și altele. În acest an reprezentanții bibliotecii se așteată ca numărul abonaților să dubleze. „Vrem să începem să dezvoltăm în companiile prietene Bookster conceptul de «Learning Organization» și am început cu noi, cu echipa Bookster. Am organizat un mini MBA Bookster, în care ne vedem o dată pe lună și discutăm pe marginea unor studii de caz de la Harvard. În plus, în fiecare săptămână discutăm despre o carte citită de un coleg, iar în fiecare zi ne luăm pauza de lectură. În curând, vom organiza cluburile de lectură și seminariile Bookster cu cititorii din companii”, descrie ea planurile pentru acest an ale companiei.

Vezi cine sunt ceilalți membri ai generației 2015 Forbes “30 sub 30”

Povestea bibliotecii s-a născut în 2011, la scurtă vreme după ce Alexandra Stroe și-a încheiat studiile de masterat, în Olanda. A aflat de la foștii ei colegi de la compania de consultanţă imobiliară Colliers despre incubatorul de afaceri Novel Ventures organizat de Bogdan Georgescu (inițiatorul proiectului și a aplicat.

„Pe Bogdan Georgescu îl cunoscusem în anul în care am lucrat la Colliers. În incubator s-au discutat mai multe idei de business, printre care și o bibliotecă cu cele mai bune cărți din lume. Teach for Romania este un proiect început tot atunci, în incubator. Mi-a fost destul de ușor să aleg biblioteca atunci când mi-am dat seama că eu aș fi cu siguranță un client fidel”, mai spune Alexandra Stroe.

GALERIE FOTO: PREMIANȚII GALEI FORBES 30 SUB 30

ALEXANDRA STROE, 26 de ani

BOOKSTER, cofondantor

Alexandra Stroe este una dintre fondatorii Bookster, o bibliotecă online pentru corporaţii.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii