FacebookTwitterLinkedIn

În 2010, lucra în echipa de cercetare a profesorului doctor Jonas Galper, de la Tufts Medical School şi Molecular Cardiology Research Institute (MCRI) din Boston, SUA. Şi-a dorit să câştige acest internship fiindcă este atrasă de patologia cardiologică în diabet, dar şi pentru oraşul Boston, acolo unde studiază mulţi dintre prietenii ei. „Este dificil să nu te supra-entuziasmezi plecat fiind la cercetare în America. Şi mai greu însă este să încerci să rămâi cu picioarele pe pământ şi să nu rămâi prea mult cu mirajul că acolo totul este mai bine, iar la noi în România nu ai condiţii şi nici profesorii nu te ajută”, povestea tânăra imediat după prima ei experienţă în State.

În anul IV a făcut stagii de practică la secţiile de cardiologie, chirurgie şi urgenţe din cadrul spitalelor Colentina, Colţea şi Spitalului Universitar de Urgenţe Bucureşti.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

În medicină şi-a găsit treptat pasiunea adevărată și, cu sprijinul continuu al universității în cadrul căreia studiază și al unei burse din 2011 a Guvernului României, a avut oportunitatea unei experiențe valoroase atât în România, inclusiv în echipa de prelevare-transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, cât și la Universitatea din Florența și, pe parcursul a trei ani, în SUA la Universitățile Tufts și Harvard.

„Cred puternic în educație, bunăvoință, toleranță și în puterea tinerilor de a croi prezentul și viitorul”, spune Luisa Bâcă. Ea organizează evenimente științifice, a coordonat Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici 2011 și a inițiat și condus cel mai mare proiect național anual de educație medicală din România, Zilele Educației Medicale. În prezent, tânăra este directorul internațional al departamentului de Educație Medicală al The International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA), organizaţie nonguvernamentală care repezintă asociaţiile de studenţi la Medicină.

Totodată, Luisa este implicată de nouă ani în activităţi de voluntariat în cadrul a trei organizații non-guvernamentale.

Vezi aici cine sunt membrii promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”