FacebookTwitterLinkedIn

Irina Rimes nu are o rețetă a succesului său, însă recunoaște că îi place să muncească, uitând, demult, numărul orelor petrecute în studio. Muzica este elementul principal în jurul căruia viața sa se învârte. „Îmi place să fac muzică, îmi place să muncesc, să mă zbat pentru mine și pentru oamenii mei. Nu știu cum s-au întâmplat lucrurile, probabil este vorba despre muzica și versurile mele în care se regăsesc oamenii”, afirmă ea.

A început să cânte de mică, iar la 14 ani era frecvent invitată la diferite evenimente. Până la 19 ani a colindat toată Moldova și recunoaște că nu i-a fost deloc ușor, iar nu de puține ori a fost nevoită să doarmă prin gări. „Eram solistă la petreceri, dormeam des prin gări, ai mei nu știau. Nu știa nimeni, eram destul de inconștientă”, recunoaște Irina.

Povestea Irinei Rimes, artista care a cucerit inimile tinerilor din România

„Eram foarte inconștientă pentru că aveam dorințe mari pentru un talent atât de mic”, mai adaugă aceasta. S-a bucurat de susținerea părinților săi, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru ca Irina să își realizeze visul.

Vezi cum arată generația „30 sub 30” în 2019

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Momentul în care a hotărât să intre pe piața din România nu a fost lipsit de probleme. Irina Rimes a semnat un contract în țara noastră, iar apoi a stat trei ani de zile, în care recunoaște că a trecut peste multe încercări. „Am fost de vreo 10 ori aproape să mă las de muzică din cauza condițiilor financiare”, spune Irina.

Întreaga sa existență s-a schimbat după ce „am ajuns să fac parte din familia Quantum și atunci a început totul să se reliefeze. Dar nu mi-a părut grea niciodată perioada aceea. Eram fericită într-un alt fel. Aveam ziua de mâine și oameni frumoși în jurul meu și o iubire cât un munte.”

Irina, o viață în versuri si rime(s)

La doar 27 de ani, Irina a realizat și a trăit cât alții într-o viață. Nu a renunțat niciodată la visul său și a continuat să compună muzică până când a reușit să se facă auzită. Versurile pe care le scrie artista sunt extrem de sensibile și sincere, iar dacă vrei să o cunoști cu adevărat pe Irina nu trebuie decât să-i asculți piesele. Spune că a reușit să se remarce prin autenticitate și sinceritate. „Eu nu pot fi altfel decât așa, fac asta și în versurile mele. Am și suferit din cauza asta. Dar oamenii apreciază și eu apreciez când cineva este sincer cu mine.”

A compus pentru numeroși artiști din România printre care Inna, Antonia, Nicoleta Nucă, Alina Eremia, Andra, Karmen și Giulia, iar lista nu se oprește aici. Până acum a reușit să strângă sute de milioane de vizualizări pe canalul său de YouTube, plus alte 16 milioane pe canalul Quantum Music.

Irina Rimes consideră că cea mai mare realizare a sa este fericirea familiei sale și a colaboratorilor săi. „Le place să lucreze cu mine, iar mie îmi place să lucrez cu ei. Atunci când toată lumea e mulțumită, eu sunt fericită”, afirmă artista.

De curând, Irina  și echipa sa au semnat un contract în Franța, iar muzica sa va răsuna, în curând, și în limba franceză. Când nu se află în studio și nu compune muzică, Irinei Rimes îi place să „piardă vremea” studiind istorie, fizică, franceză, pian și să citească.

Când vine vorba despre planurile sale și proiectele muzicale viitoare, Irina nici nu știe cu ce să înceapă. Artista are atât de multe surprize pentru fanii săi, iar trei proiecte dintre acestea sunt despre Tukeep și Nica și Dora.

„Nica și Tukeep s-au lansat deja. Nica a făcut deja 2 milioane la prima ei piesă, o piesă care nu a vizat canalele de promovare a muzicii mainstream, dar se pare că lumea o iubește. Are și de ce. Urmează să mai lansez proiectul Dorei, finalista mea de la Vocea României”, spune cu mândrie Irina Rimes.

Cea mai dificilă provocare până la 27 de ani a fost atunci când a fost convocată în juriul emisiunii „Vocea României”. Ce-i drept, acesta a fost și momentul în care România a „auzit-o” pe Irina Rimes. „M-am trezit făcând lucruri pe care nu le-am făcut niciodată și nu credeam vreodată că pot să le fac. Dar se pare că mă descurc bine, asta e cea mai mare plăcere, să știu că mă descurc bine”.

Pe tinerii din România, Irina Rimes îi sfătuiește să investească în ei timp, bani, idei și educație. Să nu își piardă speranța și să muncească mult, fiindcă rezultatele vor veni inevitabil astfel. În viitor, cam peste 5-10 ani, artista speră să fie o femeie liniștită lângă soțul și copilul ei.

#thankyou: Cui mulțumești pentru că te-a ajutat să îți depășești limitele?

„Familia m-a susținut mereu, indiferent de ce aveam în cap. Aș vreau să le mulțumesc și primilor mei profesori de canto, dar și profesorilor din facultate. Țin să-i mulțumesc și lui Andi Bănică, unul dintre cei mai importanți oameni din viața mea”, spune Irina Rimes.