FacebookTwitterLinkedIn

Simona Halep este, la doar 22 de ani, jucătoarea română de tenis cu cele mai mari premii câştigate în istorie. Mai mult, din 2010 până în prezent, sportiva din Constanţa a câştigat peste 2,7 milioane de dolari.  S-a spus că specialitatea ei este să revină atunci când nimeni nu se mai aşteaptă; altfel spus se aseamănă cu acei cai de curse pe care la un moment dat regreţi că nu ai pariat. Poate de aceea ascensiunea ei este o surpriză mai mult decât frumoasă pentru România. Este a patra jucătoare de tenis din România care ajunge între primele zece din lume, după ce a câştigat turneul de la Doha din februarie 2014. Ea a urcat astfel pe locul 5 în clasamentul WTA, ceea ce înseamnă că, la ora predării revistei la tipar, doar Serena Wiliams, Na Li, Agnieszka Radwanska şi Viktoria Azarenka sunt considerate mai bune decât ea.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Născută la Constanţa, în 1991, Simona Halep a obţinut prima victorie importantă din carieră în 2008, la junioare, când a câştigat turneul de la Roland Garros. A continuat să participe la turnee ITF în 2008 şi 2009 şi să intre în calificări pentru turnee WTA. În 2010, a avut prima reuşită remarcabilă într-un turneu WTA, un sfert de finală, la Marbella, în Spania şi prima finală, la Fes, Maroc, pierdută în faţa Ivetei Benesova. Trecea astfel în mod spectaculos de pe locul 210 în clasamentul WTA, pe locul 81.  Ascensiunea a continuat până astăzi, când e pe locul 5. I-au trebuit doar 4 ani pentru a urca 205 locuri!

Aflați cine sunt ceilalți membri ai promoției 2014 a Forbes România “30 sub 30”.

La turneul Masters de la Roma, din 2013, sportiva din Constanța a dovedit că are „stofă mondială”, luptându-se cu cele mai bune sportive de pe mapamond. Anul trecut i-a adus victorii pe toate suprafețele (iarbă, dură, interior şi zgură) și a fost, de altfel, singura care a reușit această performanță. Tot din 2013 este  a doua cea mai bună sportivă după numărul de trofee câştigate, după lidera mondială, Serena Williams.  Și 2014 a început foarte bine, pentru că  sfertul de finală la Australian Open a transformat-o în a patra sportivă din România care intră în primele zece jucătoare ale lumii.  În turneul de la Doha, Simona a învins-o pe Angelique Kerber și a câștigat a şaptea finală consecutivă. Iar ascensiunea este departe a se opri.

Citiți textele integrale în ediția tipărită a revistei, dar și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România.

GALERIE FOTO: “30 SUB 30” 2014

Aflați cine sunt membrii promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”.