FacebookTwitterLinkedIn

George Mățău a fost pasionat de matematică și informatică și, după terminarea liceului, a ales să studieze la două facultăți, în paralel: Coventry University, din Marea Britanie, specializarea „Computing” și Universitatea Transilvania, secția Finanțe și Bănci. A continuat cu un masterat la Warwick University, în „Computer Science and Applications”, iar pe timpul facultății a predat ca asistent universitar la cursurile de matematică și informatică și a oferit meditații atât în cadrul universității, cât și în privat.

După ce a lucrat ca programator de aplicații mobile în cadrul unor companii din Oslo și Lyon, s-a gândit să meargă pe calea antreprenoriatului în acest domeniu. A înființat, împreună cu un prieten, o mică agenție de software, Visible Tech, prin care făcea proiecte personalizate pentru companii din Marea Britanie, Franța și România. Prin prisma unui proiect pentru un start-up din Birmingham care dezvolta o platformă de feedback – VoteHere, l-a cunoscut pe CEO-ul acestuia, iar după absolvirea masteratului, George s-a angajat full-time în cadrul acestui start-up pentru a dezvolta aplicații mobile.

Vezi cum arată generația „30 sub 30” în 2019

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Timp de un an a fost atât angajat, cât și antreprenor, iar apoi a decis să închidă Visible Tech. VoteHere a fost închisă, de asemenea, și astfel George a creat o platformă nouă de feedback management sub brandul Opinsta.

„În paralel, eu m-am ocupat în cadrul firmei de o ramura nouă în care am dezvoltat produse software relevante industriei de trenuri, pentru unul dintre clienți, în scurt timp devenind dezvoltatorul lor principal pentru outsourcing”, spune George.

După câteva schimbări, Opinsta a ajuns să dezvolte acum soluții software doar pentru trenuri – sisteme interne de management și eficientizare a operațiunilor. În mai 2018, Opinsta a reușit să primească o finanțare seria A de 1,3 milioane de lire sterline, iar odată cu restructurarea acționariatului în vederea primirii investiției, George a devenit cofondator al firmei. „Opinsta a trecut, astfel, de la start-up la scale-up, triplându-și numărul de angajați în ultimul an. În iulie 2018, am deschis un birou în Noua Zeelandă, în septembrie 2018 am deschis un birou de vânzări în Dubai, iar în decembrie 2018 am deschis un nou birou în București. În următoarele 6-8 luni vrem să accesăm o finanțare seria B, să consolidăm platforma și sistemele actuale și să mărim numărul industriilor în care să vindem”, spune George.