Flavian Georgescu (24 de ani) a strans de-a lungul liceului și facultății 11 medalii la concursurile naționale și internaționale de matematică. Cu trei ani în urmă nu era hotărât dacă să rămânăp în țară sau nu dar, mai apoi și-a descoperit pasiunea pentru predare. Acum nu se mai vede despărțit de elevii lui și de cariera în muzică pe care speră să și-o construiască aici.
Pe scenă, cu toate reflectoarele și privirile ațintite asupra lui, Flavian Georgescu își mută greutatea de pe un picior pe altul. Atâta public, camere și lumini, ar face pe oricine fie emoționat. Se așează în mijlocul scenei și, fixându-i pe cei trei membri ai juriului din fața lui, începe să cânte. Când o voce adâncă, răgușită dar în același timp melodioasă și caldă, începe să se ridice din făptura lui mică, o parte din public se ridică instantaneu în picioare și începe să-l aplaude. Când își termină piesa, Flavian Georgescu așteaptă, încordat, verdictul.
Vezi aici lista completă a promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”
„Când ai mai multe necunoscute, ecuația e de gradul 2, sau…”, îl întreabă deodată Cheloo, cel mai temut dintre membrii juriului, urmărindu-i reacția. „Depinde dacă e omogenă sau nu”, îi replică imediat Georgescu. Rapper-ul se apucă cu mâinile de cap și apoi îi spune, direct, părerea lui. „Tu reprezinți o amenințare pentru foarte mulți oameni care astăzi cântă și sunt plătiți. Printre care și persoana mea”, spune Cheloo și tensiunea se ridică brusc din aer, iar publicul explodează.
Flavian Georgescu a fost unul din favoriții ultimei ediții a X Factor. Însă, cu trei ani în urmă, dacă l-ai fi întrebat, ar fi putut să bage mâna în foc că dacă va fi vreodată pe scena vreunui asemenea show, acesta nu va fi unul din România.
Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent
De-a lungul liceului și a facultății, Georgescu a strâns un portofoliu impresionant de premii la concursurile naționale și internaționale de matematică – suficiente cât să-i aducă aproape din oficiu o bursă la multe din universitățile mari din afara țării. Iar gândul plecării nu i-a ieșit niciodată din minte. „Nu sunt hotărât dacă să rămân în ţară după terminarea studiilor”, spunea el în 2009, student în anul II, abia întors în țară cu medalii. „Cred că România nu oferă suficiente posibilităţi tinerilor. Suntem mai apreciaţi în străinătate.” Apoi, în paralel cu facultatea, a început să antreneze lotul de olimpici la matematică al Liceului Internațional de Informatică din București, și acolo și-a descoperit adevărata vocație: predatul.
În cei cinci ani de când se ocupă de antrenarea olimpicilor la matematică, Flavian Georgescu a pregătit 10 olimpici internaționali și mult mai mulți olimpici naționali, iar gândurile plecării au rămas undeva în urma lui. „Sunt atât de multe lucruri de făcut în țară, pentru copii ăștia talentaț,i care au nevoie de pregătire ca să își atingă adevăratul potențial”, spune el. „Iar partea asta cu predatul nu e pentru oricine. Ca să faci cu adevărat perfomanță aici, trebuie să ai ceva aparte. Un factor X, dacă vrei..”
Vezi aici lista completă a promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”