FacebookTwitterLinkedIn

A fost atras dintotdeauna de antreprenoriat. La 30 de ani, Matei Nedef deține companii care activează în industria alimentară (self-service catering), imobiliară (spații industriale), mentenanță (property and facility management) și, cel mai recent, industria hotelieră. „Pasiunile mele sunt recunoașterea oportunităților de business cu mare potențial, finanțarea și dezvoltarea lor, identificând, în același timp, persoanele potrivite pentru a conduce activitatea de zi cu zi a afacerii. Aleg să mă implic foarte puțin în activitatea operațională a companiilor, respectând expertiza profesională a celor deja implicați, dar încercând sa aduc noi oportunități și o viziune strategică asupra businessului“, spune el.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București, un masterat în Dreptul Afacerilor, unul în Administrarea Afacerilor, precum și un Executive MBA, în cadrul Tiffin University, din Statele Unite ale Americii.

În timpul facultății a lucrat în cadrul unui fond de investiții în real-estate și a avut și prima inițiativă antreprenorială, în domeniul construcțiilor. După terminarea studiilor, a acumulat experiență în companii specializate pe property and facility management, import si distribuție de consumabile medicale și parafarmaceutice, industria alimentară (self-service catering) și imobiliară (spații industriale). Odată cu terminarea MBA-ului, și-a dat seama că, pentru el, antreprenoriatul reprezintă un stil de viață.

Cea mai importantă companie pe care o deține Matei Nedef este cea care operează brandul EAT ETC. În prezent, există patru locații de tip self-service catering (cantine corporate), situate în nordul Bucureștiului, în zonele unde se află clădiri de birouri. Afacerile companiei au depășit, în 2017, 10 milioane de lei, cu 100 de angajați.

Crede în afacerile de familie, astfel încât compania este condusă operațional de către sora sa, de 28 de ani, Miruna, cea care îl inspiră și îl motivează pe Matei. „Mă implic constant în managementul activităților din zona spațiilor industriale din portofoliu, în ideea de a le dezvolta și valorifica pentru a da randament maxim. Cred foarte mult în această nișă a real-estate-ului și plănuiesc să o dezvolt cât mai mult“, afirmă acesta. Îi place să schieze, considerând că este un sport care l-a învățat ce înseamnă disciplina și competiția.

Pentru 2018, planurile sale sunt să se implice în afaceri și în alte domenii, dar și să le dezvolte și să le consolideze pe cele existente.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

„Planurile mele implică dezvoltarea business-urilor din portofoliul actual, implicarea în noi domenii de activitate și exit-uri la momentul potrivit. Peste 10 ani mă văd mai înțelept, mai puțin implicat în activitatea de zi cu zi a companiilor din portofoliu și mult mai implicat în viața familială. Am avut permanent parte de tot suportul familiei, consider că este cel mai important element al vieții. Sper că pe viitor voi putea spune și eu, la rându-mi, că este cea mai mare realizare a mea“, spune tânărul.

Printre problemele cele mai pregnante cu care s-a confruntat până acum se numără lipsa de încredere în tinerii antreprenori în ceea ce privește atragerea finanțării. „Problema subfinanțării este una des întâlnită pentru orice antreprenor. Pot spune ca este una dintre cele mai mari provocări pe care am întâlnit-o în decursul timpului și doar rezultatele bune și încrederea dovedită te pot ajuta să depășești posibilele cumpene. Cred cu tărie că suportul oferit tinerilor antreprenori poate aduce rezultate reale, iar susținerea acestora este una dintre cheile dezvoltării României pe termen lung“, susține Matei.

Cum ți-ai depășit limitele?

Datorită drive-ului cu care mă trezesc în fiecare dimineață. Am o motivație de a face cât mai multe și de a face lucrurile mai bine.

Vezi cum arată generația 30 sub 30- ediția 2018