FacebookTwitterLinkedIn

După ce în liceu a lucrat la un hotel din București, trecând prin toate departamentele, de la organizarea evenimentelor, până la recepție, Cristina Grecu a hotărât să urmeze o carieră în această industrie.

A urmat cursurile Colegiului German Goethe din București, iar apoi a ales să își continue pregătirea în domeniul hotelier. A urmat studiile prestigioasei instituții, École hôtelière de Lausanne, din Elveția.

În timpul celor patru ani de studii a făcut două stagii de pregătire, la Carlton Hotel St. Moritz și la headquarter-ul lanțului hotelier Kempinski, din Geneva, unde a dezvoltat strategii și concepte pentru hotelurile care doreau să intre sub brandul Kempinski. A ales să se specializeze în finanțe și a urmat cursuri de real estate, market finance și asset management.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

După terminarea studiilor a ales să se reîntoarcă în România, unde pentru o perioadă a lucrat la Deloitte, în evaluare și modelare financiară. Însă a simțit, totuși, că vrea să se implice mai îndeaproape în sectorul hotelier.

Astfel, a aplicat la Westmont Hospitality Group, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții hoteliere, iar din 2015 lucrează la sediul lor din Londra.

„Din biroul din Londra coordonăm toate investițiile firmei în Europa. Acum jumătate de an am fost promovata și raportez direct la CIO si CFO. Am lucrat la foarte multe tranzacții și am fost responsabilă de coordonarea unor tranzacții de single-asset în orașe mari din Anglia și Germania. Am fost responsabilă pentru coordinarea cumpărarii de portofolii de peste 10 hoteluri în diferite țări din Europa. Ca parte a strategiei, lucrăm cu branduri ca Marriott, Starwood, Hilton și IHG. Depinzând de ceea ce vrem să facem cu hotelul, alegem brandul corespunzător și negociem termenii francizei“, spune Cristina. Plănuiește să se specializeze în investiții și își dorește să fie implicată în tranzacții cât mai importante.

Cum ți-ai depășit limitele?

Am încercat să-mi depășesc limitele tinzând spre țeluri înalte, ieșind din zona de confort.

Vezi cum arată generația 30 sub 30- ediția 2018