FacebookTwitterLinkedIn

Când era în clasa a III-a, profesoara de informatică i-a deschis apetitul pentru algoritmi și programare, prin intermediul unor cursuri extra-curriculare. Deși nu știa nimic despre acest domeniu, îi plăceau jocurile pe calculator și visa să învețe să dezvolte propriile jocuri. Apoi, a participat la diferite concursuri și olimpiade naționale de informatică. În mod natural, Andu a urmat Facultatea de Informatică din cadrul Universității din București, continuând cu un masterat de Inginerie Software, absolvit în 2016.

Cariera sa în industria IT a început în anul I de facultate, când s-a alăturat unui start-up online din Los Angeles, ca programator liber-profesionist. „Mai presus de studii însă, pe partea tehnică, pot să spun ca am fost autodidact, începând să lucrez ca programator liber-profesionist înca din anul întâi de facultate. Pe cont propriu am acumulat mare parte din cunoștințele tehnice pe care le am, chiar înainte să le învăț la facultate“, spune el.

Când a terminat facultatea, a decis că este momentul să devină antreprenor și a pus bazele unei agenții web împreună cu un coleg de facultate. Astfel, i-a cunoscut pe cei de la Adonis Software, iar un an mai târziu, i s-a propus să devină CEO al companiei.

Adonis Software, înființată în 2011 de doi antreprenori, dezvoltă aplicații mobile pentru sistemele de operare iOS și Android, pentru un portofoliu de clienți, în regim outsourcing. Compania a dezvoltat până acum peste 150 de aplicații, pentru clienți precum Coca-Cola, Orange, Vodafone, McDonalds, Heineken, UniCredit Bank, dar și pentru alte nume din străinătate, inclusiv start-up-uri din Sillicon Valley. Inițial, compania a avut doar clienți străini, dar în momentul de față 50% dintre aceștia provin din România.

Printre cele mai importante aplicații lansate de companie se numără jocul Watercolors, care a avut două milioane de descărcări sau aplicația medicală kure, folosită în SUA. Alte realizări ale companiei sunt câștigarea locului III la Ericsson Application Awards, cu aplicația Urban Hero, „care a pornit trendul aplicațiilor de vigilență civică“, afirmă Andu Morie.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Dezvoltarea aplicațiilor mobile reprezintă 85% din activitatea Adonis Sofware, dezvoltarea aplicațiilor web reprezintă 10% și dezvoltarea aplicațiilor VR și AR, un domeniu nou în care compania a intrat, reprezintă momentan 5%.

Adonis Software a fost înființată când smartphone-urile existau de doar trei-patru ani pe piață, iar în România nu existau companii dedicate dezvoltării de aplicații mobile, în timp ce pe piața din străinătate cererea era în expansiune. Anul trecut, compania și-a dublat cifra de afaceri, până la de 470.000 de euro și a înregistrat un profit de 200.000 de euro, cu 20 de angajați. Pentru 2018, obiectivul rămâne același – dublarea cifrei de afaceri.

„Vreau să transform Adonis Software în «the go to company» în materie de aplicații mobile, în România, și de ce nu, în Europa de Est. De asemenea, mi-am mai propus să contribui mai mult în comunitate și mă voi implica activ în conferințe, prezentări, meetup-uri, atât pe plan național, cât și internațional“, afirmă Andu. El îi sfătuiește tinerii antreprenori să iasă din zona de confort, să fie implicați și să gândească „outside the box“.

Îi place să cunoască și să lucreze cu oameni diferiți și este o persoană organizată, concentrată pe rezultate. „Deși sunt întotdeauna realist când vine vorba de a seta țeluri, descopăr constant moduri noi de a atinge în mod eficient aceste țeluri și, de multe ori, de a le depăși“, afirmă acesta.

Cum ți-ai depășit limitele?

Walsch zicea „Life begins at the end of your comfort zone“. E un citat care înseamnă mult pentru mine. Așadar, încerc cât pot de mult să ies din zona mea de confort, deși cu siguranță nu este ceva ușor.

Vezi cum arată generația 30 sub 30- ediția 2018