
A studiat la Facultatea de Drept a Universității din Bucureşti şi la Facultatea de Ştiințe Politice din cadrul SNSPA. Fiscalitatea internaţională este una dintre pasiunile ei. Unul dintre criteriile necesare pentru a fi acceptat la programul de doctorat al WU este experienţa internațională, atât academică, cât şi profesională. Ioana lucra de cinci ani într-un mediu internaţional şi ajunsese să ocupe poziţia de Senior Consultant în departamentul de Taxe al PwC Bucureşti, încă de la 25 de ani. Academic, finalizase acreditarea de la Chartered Institute of Taxation din Londra. Ea consideră că cei 28 de ani de formare în România i-au dat rădăcini puternice. În septembrie anul acesta se împlinesc doi ani de când lucrează în biroul din Viena.
Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent
Împrumutul pe care l-a primit pentru plata taxei de şcolarizare a masteratului era la pragul ei maxim de îndatorare. Dacă nu obţinea locul de muncă ar fi fost imposibil să se mute la Viena şi să parcurgă cursurile masteratului, doctoratul fiind atunci doar o aspiraţie înaltă şi greu de atins. „Cred că succesul unei experienţe depinde foarte mult de context şi de implicarea fiecăruia. În cazul meu, o serie de evenimente ar fi putut conduce la abandonarea masterului din motive financiare, însă lupta a fost în final câştigată“, spune Ioana.
A absolvit „with honors“ Universitatea WU şi spune că este o onoare şi în acelaşi timp o mare responsabilitate pentru ea să fie prima româncă acceptată în programul de doctorat al WU. A alergat la maratonul din New York şi spune că acceptarea la doctorat a fost precum luarea unui start la un ultra-maraton cu obstacole. Nu a primit finanţarea poziţiei de doctorand din primul an, fiind acceptată ca angajată a PwC Viena cu normă redusă de 30 de ore pe săptămână şi fără niciun suport. Nu a încetat să depună toate eforturile pentru visul ei, aplicând din nou pentru o poziție finanțată.