FacebookTwitterLinkedIn

Tudor Mihăilescu s-a născut în București și a copilărit în Călărași, „pe malul Dunării“. Le-a spus părinților, în mod ferm, în clasa a opta, că vrea să urmeze un profil umanist pentru a putea studia o facultate de Științe Politice. Așadar, a studiat științe sociale la Colegiul Național Gheorghe Lazăr și apoi a urmat Facultatea de Științe Politice la Universitatea din București, în limba engleză.

„După o serie de stagii și campanii politice la nivel local unde am învățat foarte multe despre oameni și nevoile lor, dar am trăit și un sentiment de neputință cumplită pentru că ideile tinerilor erau rar luate în considerare, am simțit nevoia de a îmi lărgi orizonturile“, spune tânărul.

Astfel, a ales să urmeze un masterat în Istorie și Politică Internațională la Graduate Institute of International and Development Studies în Geneva, Elveția.

A locuit o perioadă scurtă în Bruxelles, un an și jumătate în Marea Britanie, iar din august 2017 este visiting scholar la George Washington University în Washington D.C., unde își definitivează teza de doctorat.

În 2013, Tudor a fondat, alături de alți patru membri, start-up-ul GovFaces, pentru a rezolva lipsa dialogului între cetățeni și politicieni în mediul online.

„Am creat GovFaces din convingerea că internetul poate, într-adevăr, să contribuie la îmbunătățirea proceselor democratice, însă doar într-un cadru deliberativ bine pus la punct. GovFaces este un start-up digital fondat la Geneva ce construiește platforme de dezbateri comunitare bazate pe un mecanism de întrebări și răspunsuri. Acestea permit membrilor unei comunități de a intra în dialog direct cu decidenții politici prin schimburi de mesaje text sau video“, spune el. Mai mult de 600 de politicieni și oficiali au folosit tehnologia GovFaces.

În GovFaces, Tudor a fost responsabil de business development, însă din luna martie a acestui an, membrii start-up-ului au decis să se concentreze pe proiecte individuale, pentru a căuta noi moduri de a răspunde nevoilor pieței de comunicare politică.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Tudor își dorește să înceapă noi proiecte prin care să creeze punți de legătură între votanți și politicieni. Vrea să contribuie în mod substanțial la consolidarea democrației digitale și să își dedice următorii cinci ani implementării acestei viziuni prin dezvoltarea unor mijloace digitale de comunicare politică, având impact global.

A fost inclus pe lista Forbes 30 Under 30 Europe în categoria Law and Policy în anul 2017, iar în februarie 2018 a fost acceptat ca membru al Clubului de Presă American în Washington D.C. Pentru lucrarea sa de doctorat, prin care analizează evoluția proceselor de comunicare guvernamentală și speechwriting, a primit bursele Albert Gallatin Fellowship în International Affairs și Bakala Foundation Scholarship.

Din 2015 este membru al Incubatorului de Democrație Participativă al Consiliului Europei, ambasador și membru al juriului pentru European Youth Award, iar în 2017 a fost ales Ambasador al Păcii în cadrul unui program al One Young World și Comisiei Europene pentru încurajarea inițiativelor care contribuie la construirea unei păci durabile și a armoniei sociale.

De asemenea, a fost speaker în cadrul TEDx, în Austria, unde a avut un discurs despre era „post-truth“, denumit „Why Politicians should only speak when asked“ („De ce politicienii ar trebui să vorbească doar atunci când sunt întrebați“ – n. red.).

În ultimii ani s-a dedicat îmbunătățirii mediului de comunicare politică printr-o serie de activități de antreprenoriat și cercetare. Și-ar dori să contribuie la dezvoltarea sistemului educațional din România și crede că tinerii trebuie încurajați să își exprime nemulțumirile.

Îl inspiră oamenii care dăruiesc fără să ceară nimic în schimb și vrea să fie, la rândul său, o sursă de inspirație și sprijin pentru ceilalți.

Cum ți-ai depășit limitele?

Cel mai greu de depășit sunt limitele legate de mentalitate, stil de viață, concepție asupra sinelui și a celor din jur. Am observat că aceste limite devin cu mult mai greu de depășit pentru oamenii care se statornicesc într-un anumit grup social. Eu încerc să socializez în cât mai multe astfel de grupuri pentru a putea interacționa cu oameni diferiți mie.

Vezi cum arată generația 30 sub 30- ediția 2018