FacebookTwitterLinkedIn

Născut la București, Florin Bădiță a urmat Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Titu Maiorescu, din Capitală. A abandonat cursurile după doi ani și jumătate pentru că nu considera util sistemul de predare, structurat mai curând pe modele teoretice, decât pe metode practice. La sfârșitul anului 2016 a urmat cursuri de antreprenoriat la Draper University, din Silicon Valley (SUA).

Florin s-a făcut remarcat pe scena activităților civice încă din anul 2006: „Prima oară m-am activat civic prin 2006, când eram un puștan care era pasionat de muzică rock. Cei din Parlament propuseseră o lege care interzicea purtarea simbolurilor care aduceau o ofensă religiei. Mi se părea abuziv acest lucru, și îmi încălca libertatea mea de exprimare“.

Militează pentru unitate și colaborare între cetățeni și vede absolut necesară existența mai multor grupuri civice care să lupte pentru interesele locale, numind totodată exemple de astfel de adunări, din mai multe zone ale țării: Aradul Civic, Inițiativa Craiova, Brașovul Civic, Acțiunea Civică Galați, Rezist Sebeș, Civica Iași.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

În noiembrie 2016 creează pagina de Facebook „Corupția ucide“, care devine în timp o comunitate solidă, alcătuită din oameni conduși de un singur obiectiv: să facă lumea un loc mai bun. „Am creat «Corupția Ucide» din dorința de a face lumea să conștientizeze că nu vorbim de o simplă lozincă. Nu, corupția chiar ucide și am văzut acest lucru la Colectiv“ este de părere tânărul.

Pe lângă implicarea civică, Florin este membru într-o trupă de teatru labirint, o formă de teatru alternativ ce combină cele cinci simțuri umane (văz, auz, miros, gust şi cel tactil). Cel mai recent proiect la care lucrează vizează identificarea posibilelor știri false, înainte ca acestea să devină virale, pe parcursul unui an.

Vezi cum arată generația 30 sub 30- ediția 2018