Cautare
, Forbes Staff

Afaceri |
|

30 sub 30- ediția 2018: Formatorul de tineri

În 2010 a înființat, alături de alți zece prieteni, comunitatea Group of the European Youth for Change, din dorința de a extinde accesul tinerilor la oportunități de dezvoltare.
 aboneaza-te
098 30 sub 30_Gabriel Brezoiu

Gabriel Brezoiu s-a implicat dintotdeauna în proiectele europene și și-a dorit să lucreze într-o instituție europeană. A studiat Management și s-a specializat în Managementul Proiectelor la nivel de masterat în cadrul Academiei de Studii Economice din București. Totodată, în paralel cu facultatea, a urmat și cursurile de pregătire didactică, pentru a se putea dezvolta ca trainer.

Group of the European Youth for Change (GEYC) este o comunitatea online formată din peste 2.500 de tineri, care le oferă acestora peste 1.000 de oportunități pe an de dezvoltare personală și profesională, de la stagii de voluntariat, practică sau locuri de muncă, în țară și în străinătate, festivaluri, concursuri, idei de afaceri, cursuri de formare, vizite culturale sau de studiu etc.

„Practic, în Comunitatea GEYC poți găsi orice te-ar interesa ca tânăr, intervalul de vârstă vizat fiind de la 14 la 35 de ani. Astăzi, GEYC este o organizație nonguvernamentală de tineret din România, activă la nivel european, fiind totodată și inițiatoarea PRISMA European Network (o rețea activă la nivel internațional și european, în special pe domeniile media și educație, care oferă o gamă de instrumente gratuite online, atât pentru tineri, cât și pentru organizații de tineret – n. red.)“, afirmă Gabriel Brezoiu.

Activitatea GEYC este împărțită în patru direcții: centrul de mobilități, prin care tinerii pot lua parte la programe de mobilitate, formare europeană sau voluntariat într-o altă țară UE, centrul de învățare, prin care aceștia iau parte la programele de formare pe plan local, cel mai longeviv dintre ele fiind SMARTER Academy, centrul de resurse, prin care se oferă acces la resurse și instrumente online, platforme de eLearning etc. și centrul de tineret, care coagulează toate inițiativele de informare a tinerilor și campaniile de creștere a gradului de conștientizare.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Din 2016, comunitatea GEYC este deschisă și românilor aflați de partea cealaltă a Prutului, odată cu lansarea programului „Support Moldova“.

De asemenea, GEYC a creat un standard de calitate – European Quality in Youth Projects (EQYP) pentru creșterea calității proiectelor organizațiilor de tineret. GEYC a inițiat și European European Fellowship on Youth Leadership, un program de formare a tinerilor lideri în context intercultural la nivel european și European Digital Youth Summit, un eveniment internațional bianual, care aduce laolaltă toți stakeholderii din domeniul digital și de tineret pentru a discuta provocările curente.

Gabriel se caracterizează ca fiind un „nomad digital“- este mai mereu însoțit de laptopul, pașaportul și telefonul său, care îl ajută să lucreze de oriunde. A vizitat 37 de țări, iar în fiecare lună se află într-o țară diferită, pentru a descoperi noi culturi. Anul trecut a început să călătorească în nordul Africii, în Maroc și Tunisia.

În opinia sa, spre deosebire de părinții lor, tinerii români nu sunt dispuși să facă sacrificii pentru a obține ceva, ci vor să trăiască momentul.

„Tinerii învață repede, dar foarte superficial. Vor să descopere mai mult pe cont propriu și să li se spună mai puțin ce au de făcut. Vor să își facă ei propriile reguli, decât să asculte de regulile altora. Vor să încerce noi chestii periodic, mai degrabă decât să aibă răbdare să construiască proiecte pe termen lung. Tinerii anului 2018 sunt nativi digitali și îmbrățișează mult tehnologia și tot ceea ce ea implică. Sunt conectați aproape non stop și asta le dă un sentiment de apartenență la comunitate, cât și de siguranță. Tinerii de astăzi sunt creatori de viitor, dar mai degrabă creatorii viitorului lor, decât viitorul părinților sau copiilor lor“, afirmă Gabriel.

Își dorește să călătorească și mai mult, să facă noi cursuri de formare și proiecte care să-i ajute pe tineri să se dezvolte.

 

Cum ți-ai depășit limitele?

Limitele vin adesea din necunoaștere sau din neîncredere de sine. Necunoașterea o poți depăși informându-te, explorând lucruri noi, călătorind, iar încrederea de sine vine cu timpul, după ce încerci mai multe lucruri și vezi ce poți face pe cont propriu, în ce circumstanțe te poți baza pe alții și după ce te convingi că se poate.

 

 

Vezi cum arată generația 30 sub 30- ediția 2018

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii