FacebookTwitterLinkedIn

Este la Oxford de cinci ani. A ajuns acolo imediat după absolvirea Facultății de Medicină din București, când a primit o bursă Wellcome Trust pentru patru ani. În această perioadă a urmat la renumita universitate un Master în Neuroștiințe și doctoratul. La 22 de ani era deja declarat „Cel mai tânăr cercetător român”.

Vezi aici lista completă a promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”

Momentan, în activitatea mea de cercetare folosesc tehnici electrofiziologice, de imagistică și manipulări moleculare și genetice pentru a înțelege factorii ce reglează inhibiția neuronală, atât în condiții normale cât și în timpul crizelor epileptice“.  Așa își prezintă tânărul Andrei Sorin Ilie, pe scurt, activitatea de cercetare pe care o realizează în acest moment la Universitatea Oxford. Mai simplu spus, studiază activitatea electrică a creierului în diferite afecțiuni neurologice, precum epilepsia sau accidentul vascular cerebral.

Se află la Oxford din 2008, când a primit o bursă Wellcome Trust pentru patru ani. Din acel moment a absolvit la renumita universitate un Master în Neuroștiințe cu Distinction și doctoratul, sub îndrumarea doctorului Akerman, în cadrul  Departamentului de Farmacologie. Pe durata studiilor postuniversitare, românul a condus un seminar adresat studenților din anul 2 de la Medicină – Oxford și a efectuat lucrări practice pentru studenții la Master în Neuroștiințe. Andrei Ilie a absolvit Facultatea de Medicină Generală în 2008 la U.M.F. ,,Carol Davila“ București, unde a participat la proiecte de cercetare în cadrul Laboratorului de Neuroștiinte sub îndrumarea profesorului Zăgrean și a doctorului Moldovan (Universitatea Copenhaga). Acestea s-au finalizat prin publicarea a șase articole în reviste internaționale și prin prezentarea a 50 de lucrări la diferite evenimente de profil.

În 2006 a primit premiul ,,Cel mai tânăr cercetător român”, iar în 2010 a fost declarat ,,Studentul anului în Europa – Liga Studenților Români din Străinătate”. Acum este președintele Oxford University Cortex Club.

Vezi aici lista completă a promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”