Cautare
, Contributor

30 sub 30 |
|

30 sub 30: Cunoscătoarea naționalităților

Vorbește fluent spaniola și engleza, se descurcă decent în italiană și franceză, înțelege galiciana și încearcă să mai învețe hindusa și germana. Pasiunea Patriciei pentru limbile străine a evoluat din dorința de a înțelege cât mai multe culturi și de a empatiza cu diferite valori culturale, transmise de multe ori implicit prin construcțiile lingvistice specifice fiecărei țări și regiuni.
 aboneaza-te
_NIK2134-Edit

A trăit și a lucrat/studiat în Republica Cehă, China, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie, Ruanda, Singapore, Spania, și a vizitat 30 de țări, printre care Azerbaijan, Bahrain, Burundi, Danemarca, Monaco, Norvegia, Portugalia, Rusia, Tailanda, Turcia. Crede că în timpurile noastre, dominate de conflicte la nivel internațional, o bună modalitate de a scăpa de această paradigmă este să cunoască oameni de toate naționalitățile, etniile și religiile – astfel că atunci când se vorbește de o anumită cultură, nu percepeo lume necunoscută și potențial periculoasă, ci îi vede pe Basel din Siria și pe Sruti din India, persoane cu emoții și speranțe, similare cu ale ei.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

A studiat la Universitatea Cambridge – unde și-a luat licența în studiile educației (specializare în psihologie și filozofie) și a limbilor moderne (spaniola – franceza). A avut o bursă Erasmus la Universitatea Santiago de Compostela – în economie și limbi moderne (franceză – germană), iar acum studiază la Universitatea Harvard  pentru un masterat în matematică în pedagogie. Este pasionată de teatru și a studiat actorie la Școala de teatru Pábulo, Spania.

A studiat ultimii doi ani de liceu la Colegiul Concord, Marea Britanie, după ce  primii doi ani învățase la Colegiul National “Liviu Rebreanu”, Bistrița.

Profesional spune că este încă la început de drum. A ocupat diferite funcții pedagogice în școli engleze și chineze, roluri în educație și domeniul public în România, Cehia, Ruanda, și Marea Britanie, care au condus-o la pozitia actuală. În paralel, a continuat să se implice în film și teatru în timpul liber, participând recent la filmarea videoului pentru noul single Imagine Dragons, și continuând să lucreze in post-producție la proiectul cinematografic personal “Animus – femei de vineri până duminică”, scris, filmat și regizat în Spania.

Acum Patricia manageriază biroul de servicii educaționale din Dubai al companiei internaționale, Carfax Education Group (http://carfax-education.com/), cu birouri în Oxford, Londra, Moscova, Monaco, etc. și este în curs de a deschide un nou birou în Singapore, urmând modelul de afaceri implementat în Dubai.

Primul moment care a împins-o să evolueze la nivel profesional a fost desemnarea prin vot ca Head Girl în ultimul an de liceu, în Anglia și primirea unei burse de aproximativ 40.000 de lire pentru a-și acoperi studiile. A urmat promovarea ca manager al afacerii din Dubai, după trei luni de angajare într-o funcție padagogică. Un alt moment important a fost implicarea ca Vicepreșendinte pe Dezvoltare în Liga Studenților Români din Străinatate (LSRS).

În viitor își dorește să se implice cât mai mult în domeniul artelor și al dramaturgiei/filmului, să își întemeieze o familie, și să își deschidă propria afacere umanitară la nivel internațional, cu influență și în România.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii