Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

30 sub 30 |
|

30 sub 30: A cucerit America cu un gadget

A fost fascinată de matematică încă din clasele primare, apoi a îndrăgit fizica și informatica şi a văzut cum se leagă între ele și a înțeles că una fără cealaltă nu pot fi explicate.
flavia oprea 3O5A1454

Din acel moment totul s-a transformat pentru ea în a observa fizica din jurul său (din natură, din activitățile zilnice), iar acum recomandă oricui să încerce să înțeleagă toate aceste elemente „logic” și practic.

După primul an de facultate a urmat cursurile unei școli de vară de Internet of Things, în cadrul facultății, unde a învăţat să construiască de la zero un prototip pentru gadget-uri. A crezut atunci că va deveni următorul Mark Zuckerberg, așa cum crede orice antreprenor la început de drum. Un an mai târziu a avut primul start-up și primul eșec din domeniul antreprenoriatului. A vrut să renunțe la ideea de antreprenoriat, dar a întâlnit echipa potrivită pentru o doză proaspătă de ambiție și pentru un nou proiect. Împreună cu Cristian Alexandrescu și Iulian Mateșică au creat ENTy.

 

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Cu ENTy au câștigat locul întâi la finala globală Microsoft Imagine Cup 2016, la categoria Innovation. Cei trei studenţi ai Universităţii Politehnice Bucureşti, secția Automatică și Calculatoare au dezvoltat un dispozitiv hi-tech de mici dimensiuni care urmăreşte echilibrul urechii interne şi verifică postura coloanei vertebrale în timp real. Este vorba de identificarea unor probleme la urechea internă sau neurologie, singurul simptom fiind amețeala, pe care dispozitivul celor trei tineri le testează foarte simplu și ieftin.

Echipa a obţinut un premiu în valoare de 50.000 de dolari și titlul de campion Imagine Cup. Dispozitivul este deja folosit de mai mulți medici în cadrul unui program pilot şi constă într-o serie de senzori aranjați pe două „bretele”, conectate la un „creier” ce măsoară, înregistrează și interpretează datele. Dispozitivul se află într-o cutie de mici dimensiuni. Flavia, împreună cu colegii ei au avut parte de un mentorat cu Satya Nadella, CEO al Microsoft. Cu această ocazie, ei au aflat cât de important este orice fel de feedback primit, negativ sau pozitiv și au fost ajutaţi cu foarte multe contacte din USA, de care startup-ul lor are nevoie. Echipamentul va fi lansat mai întâi în Europa (Germania, Franța și Marea Britanie), apoi în SUA.

Flavia îşi doreşte foarte mult să urmeze un master în domeniul business sau management şi să rămână în academia în care predă și coordonează mai multe proiecte de suflet şi predă cursuri de networking. Nu se gândeşte să renunțe vreodată nici la predat, nici la antreprenoriat. Spune că predarea cursurilor de computer networking a ajutat-o să ajungă la nivelul în care poate explica un concept unei persoane care nu are nicio legătură cu domeniul respectiv.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii