FacebookTwitterLinkedIn

Lucian Baltaru a absolvit Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi a început să facă business încă din primul an de facultate când a pornit în oraşul natal ,,o mică afacere cu taxiuri”, de care s-a plictisit destul de repede. Şi-a propus apoi să se angajeze, nu pentru că dorea să renunţe la antreprenoriat, ci pentru că îşi dorea un business dintr-un domeniu nou şi cu potenţial de creştere pentru piaţa românească.

Ştia în acelaşi timp că pentru a dezvolta un astfel de business are nevoie de know-how. Aşa a ajuns să lucreze la AloCurier unde l-a cunoscut pe Octavian Bădescu, director general şi acţionar al companiei.

Aflați cine sunt ceilalți membri ai promoției 2014 a Forbes România “30 sub 30”.

În 2007, Bădescu a părăsit AloCurier şi a înfiinţat o companie de curierat ce viza o nişă a pieţei, aceea a livrărilor foarte urgente. În acelaşi an i s-a alăturat şi Lucian Baltaru şi au dezvoltat împreună afacerea. Apoi, în scurt timp Baltaru a preluat conducerea, iar în urmă cu un an a devenit unic acţionar al companiei. ,,Când Octavian s-a implicat în proiectul de management privat al PrioriPost, am preluat părţile sociale pentru a elimina orice idee de posibil conflict de interese şi întrucât cunoşteam businessul foarte bine, ataşamentul faţă de companie, de colegi, de clienţi a fost şi el un factor. Sameday Courier este şi un proiect «de suflet», un proiect de care sunt foarte mândru şi în care am crezut în fiecare secundă”, povesteşte Baltaru. Afacerea a pornit de la o investiţie iniţială de 50.000 de euro, iar în patru ani compania a atins o cifră de afaceri de peste un milion de euro. Pentru acest an şeful Sameday Courier estimează că veniturile firmei de curierat vor depăşi 1,5 milioane de euro.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Chiar dacă îşi dedică 90% din timp Sameday Courier, după cum mărturiseşte, Lucian Baltaru mai reuşeşte totuşi să investească şi în alte afaceri. ,,Cum dintotdeauna m-am regăsit în antreprenoriat, în ultimii ani mi-am diversificat investiţiile şi în alte businessuri aflate la acest moment într-un stadiu incipient, neprioritare deocamdată, dar şi în investiţii pe Bursa de Valori. Voi profita în continuare de oportunităţile pe care le voi întâlni şi, bineînţeles, nu exclud dezvoltarea altor afaceri pe viitor”, spune Baltaru.

Citiți textele integrale în ediția tipărită a revistei, dar și în variantă digitală a revistei din webviewer sau în aplicația de iPad a Forbes România.

GALERIE FOTO: “30 SUB 30” 2014

Aflați cine sunt membrii promoției 2013 a Forbes România “30 sub 30”.