FacebookTwitterLinkedIn

La numai 28 de ani, Camil Moldoveanu are un palmares pentru care mulţi tineri ar fi invidioşi. Este multiplu campion european la jiu jitsu brazilian, câștigând aurul la World Kombat Games în 2013, sport despre care spune că este un element de echilibru în viaţa sa și reprezintă o resetare generală. Competitivitatea luptătorului de jiu jitsu se remarcă şi în business, acolo unde, prin intermediul Connsys, firma pe care a fondat-o, îşi propune să intre în topul companiilor care oferă servicii de externalizare IT.

A început să se gândească la lumea businessului încă de când era student la Facultatea de Matematică şi Informatică. „Mi-am dorit să fiu antreprenor, aveam un know-how pe care oamenii erau dispuşi să îl plătească. Am văzut o oportunitate”, susţine fondatorul Connsys, membru al generației 30 sub 30. A înfiinţat compania în anul 2007, pe atunci fiind şi unicul angajat. În prezent însă, Connsys a ajuns să aibă 12 angajaţi.

Camil Moldoveanu îmbină cu succes în business principiile învăţate în sport. Spiritul competitiv este componenta-cheie pe care Camil Moldoveanu o implementează cu succes în business. Crede că este foarte important să îţi analizezi competitorii şi, în acest fel, spune că a atras spre serviciile sale mulţi dintre clienţii concurenţei. Calitatea serviciilor, inovaţia, interacţiunea cu clienţii şi comunicarea sunt numai câteva dintre principiile după care se ghidează. A reuşit să ajungă, astăzi, la aproximativ 60 de clienţi constanţi.

Vezi cine sunt ceilalți membri ai generației 2015 Forbes “30 sub 30”

Activitatea campionului la jiu jitsu este impulsionată şi de două proiecte inedite în derulare, desfăşurate prin altă firmă ce îi aparţine, King Momo. A investit 30.000 de euro în crearea unei brăţări care poate monitoriza mişcările în sporturile de contact, în vederea analizei activităţii sportive şi a îmbunătăţirii acesteia. Pe de altă parte, lucrează la un portal de formulare online de tip guided selling, care să filtreze preferinţele consumatorilor şi să le genereze un rezultat personalizat.

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Deşi programul său pare foarte încărcat, afimă că face ceea ce îi place. Activitatea de la birou este încadrată între două antrenamente zilnice şi se deplasează la competiţii de 7-8 ori pe an. Cu toate acestea, spune că nu ar putea alege între business şi sport şi se bucură de eficienţa automatizării companiei sale şi de echipa profesionistă pe care o are în spate la Connsys, care îi permit să desfăşoare activităţile simultan. „Cred că un business nu poate să crească fără o echipă. Dacă nu aş avea o echipă bună aş închide firma şi aş pleca acasă”, conchide Camil Moldoveanu.

CAMIL MOLDOVEANU, 28 de ani

Connsys, fondator

Camil Moldoveanu este multiplu campion european la jiu jitsu brazilian, câștigând aurul la World Kombat Games în 2013, a fost nomnalizat la titlul de cel mai bun sportiv al anului 2014, însă își dezvoltă și latura antreprenorială prin intermediul companiei Connsys al cărei fondator este.

GALERIE FOTO: PREMIANȚII GALEI FORBES 30 SUB 30