FacebookTwitterLinkedIn

„Totul a început dintr-o joacă, sub forma unui experiment datorat unei nevoi personale”, își amintește Sabrina Marinescu, care la doar 25 de ani a pus bazele brandului românesc  de produse pentru îngrijirea tenului, Panacēa Urban Apothecary.

Dacă ar fi să aruncăm o scurtă privire asupra istoricului carierei sale de până acum, am putea observa cu ușurință că înclinația tinerei către frumos a existat dintotdeauna. A studiat în cadrul unor universități din Paris și New York, finalizându-și studiile în marketing cu un masterat în Luxury and Fashion Promotion.

Oportunitatea de a studia și de a locui în două dintre cele mai cosmopolite orașe ale lumii a ajutat-o să descopere toate dedesubturile pieței de lux internaționale, ajungând să lucreze pentru jucători de top din domeniu precum Marc Jacobs, Luxury Briefing și CR Fashion Book, având, în același timp, contact direct cu cele mai mari nume din industria produselor de lux. Toate aceste lucruri, însă, au pălit în fața dorului de casă. „Doza de patriotism și dorul de casă m-au împins totuși să mă întorc în România, cu speranța că voi putea contribui la o schimbare în bine”, mărturisește ea.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30”, EDIȚIA 2016

Cu o experiență acumulată de-a lungul anilor petrecuți în străinătate, Sabrina Marinescu s-a întors în România, devenind managing partner Quintessentially Lifestyle România, biroul local al celui mai prestigios concierge din lume. La scurt timp, a apărut și ideea implementerii celui de-al doilea proiect, care avea să fie total diferit de ceea ce făcea aceasta la momentul respectiv. Pasiunea pentru zona de beauty și produse cosmetice și educația riguroasă pe care Sabrina Marinescu o deținea în ceea ce privește îngrijirea tenului au reprezentat principalii factori care au dus la apariția conceptului Panacēa Urban Apothecary. „Observând preocuparea actuală  a societății asupra alimentației și a produselor naturale, am dorit să creăm un concept nou în zona de beauty, și anume o dietă a pielii, 100% naturală, care să conțină doar fructe, legume și extracte de plante. Panacēa este zeița Remediilor Universale din Mitologia Greacă, așadar, am preluat odată cu numele brand-ului și ideea că natura este un panaceu universal pentru absolut toate problemele”, povestește tânăra.

Au trecut doi ani până când ideea business-ului s-a concretizat. Doi ani valorificați prin luni bune de research, menite să asigure calitatea noului brand. Astfel că, această etapă a implicat testări a peste 200 de formule, vizite la târgurile internaționale din domeniu pentru a înțelege mai bine piața internațională, trend-urile în materie de inovații și produse minune, dar și direcția în ceea ce privește branding-ul în general. „Am testat alături de partenera mea, farmacistă de specialitate, sute de materii prime pentru a înțelege care sunt ingredientele cele mai bune pe care le putem folosi în produsele noastre. Fiind un proiect românesc și având o doză mare de mândrie națională, am dorit să folosim și ingrediente cultivate în România, dar și ingrediente aduse din colțuri diferite ale lumii, fiecare faimoase pentru proprietățile sale nutritive”.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ „30 SUB 30” (2012-2016)

Recent, Sabrina Marinescu a lansat și o nouă gamă de produse complementare celor de îngrijire a pielii, The Food Project, care integrează o serie de suplimente alimentare naturale. Acest proiect întregește conceptul de frumusețe „insideout”, promovat de tânăra antreprenoare, conform căruia frumusețea vine din interior. Cu trei business-uri la activ, în două domenii complet diferite, aceasta pare să fi cunoscut rețeta succesului doar prin multă muncă și dăruire.„Aceste lucruri îmi ocupă efectiv tot timpul, atât ziua cât și noaptea, atât în timpul săptămânii cât și în weekend-uri. Din fericire, am o echipă minunată care mă ajută să implementez absolut toate lucrurile la timp, iar partenerele mele, Irina Culețu și Maria Ianuș, muncesc din greu și mă ajută mereu să reușesc să mă împart între business-uri”.

Roadele muncii, însă, nu au întârziat să apară. Faptul că a fost selectată împreună cu partenerele sale de către Statul Român să reprezinte România, alături de brand-uri românești de cosmetice prestigioase, în cadrul celui mai mare târg internațional al Industriei Cosmetice, Cosmoprof Bologna, cât și experiența și feedback-ul primit acolo se număra printre cele mai importante reușite din cariera sa de antreprenor, după cum afirmă aceasta. „Cred totuși că întâlnirea cu reprezentanții firmei Estee Lauder, în cadrul căreia am fost anunțate că am fost introduse pe <<brand watch-list>>-ul lor, lista de noi brand-uri cu potențial pe care le urmăresc și analizează în vederea investiției ulterioare, a fost punctul culminant”.

În ceea ce privește planurile de dezvoltare ale business-ului, Sabrina Marinescu și-a propus ca în viitorul apropiat să deschidă puncte proprii de desfacere. „O primă locație ar fi evident în București, însă plănuim ca în 5 ani să deschidem și magazine proprii la Paris și New York ”. În prezent, ambele brand-uri sunt vândute la nivel internațional. De asemenea, aceasta își dorește să pună bazele unui „incubator” de start-up-uri în viitor, prin care își dorește să sprijine și să îndrume tinerii în direcția antreprenoriatului cu sfaturi reale și concrete pe business plan-urile fiecărora. Este convinsă că răbdarea, încredere, ambiția și perseverența, prin prisma experienței personale, reprezintă criterii definitorii pentru un viitor profesional de succes. „Vârsta aceasta vine cu o energie debordantă și cel mai important, cu o doză de aventură și cantități incredibile de entuziasm. Toate aceste lucruri, plus muncă neîncetată și bine-organizată, pot face orice business să fie unul de succes”.

Sabrina Marinescu

Vârsta: 26 ani

Funcția: Co-fondator și Marketing Manager

Compania: Panacea Urban Apothecary

A studiat în cadrul unor universități din Paris și New York, finalizându-și studiile în marketing cu un masterat în Luxury Fashion. A lucrat pentru nume precum Marc Jacobs și Luxury Briefing. S-a întors în România și s-a apucat de antreprenoriat, lansându-și propria linie de produse pentru îngrijirea tenului.

GALERII FOTO:

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2013

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2014

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2015

„30 SUB 30”, EDIȚIA 2016