FacebookTwitterLinkedIn

Bogdan avea doar câteva luni când tatăl său, Raul Doicescu a decis să își înceapă cariera antreprenorială. În prezent, Bog’Art este responsabil pentru construcția a aproape jumătate dintre spațiile de birouri moderne din București, iar de Bogdan nu este legat doar numele grupului, el fiind cel care va duce afacerea la următorul nivel.

„Eu sunt fondatorul, însă grupul acesta nu e condus de Raul Doicescu, ci de un Consiliu de Administrație. În prezent, împreună cu o firmă de consultanță, lucrăm cu privire la un plan de succesiune, dar în același timp, ne propunem să abordăm lucrurile diferit, să se înțeleagă atât în interiorul companiei, cât și în afara ei, că nu poți să ajungi la 200 de milioane de euro dacă nu ai o guvernanță corporativă. În esență, vorbim despre sănătatea companiei, despre un viitor care implică următoarele generații”, declara recent Raul Doicescu pentru Forbes România.

Vezi cum arată generația „30 sub 30” în 2019

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Bogdan Doicescu a fost „pregătit” de mic pentru a prelua frâiele afacerii odată ce va ajunge la maturitate, amintindu-și cu plăcere de momentele mai puțin tradiționale din copilăria sa.

„Mulți au amintiri din copilărie de cum se jucau la țară, iar eu țin minte mirosul betonului de la Charles de Gaulle. Eu am norocul că pregătirea mea a coincis cu pasiunea. În afacerile de familie se discută la masa de seară și acolo se iau decizii care ar fi echivalentul unui AGA. Eu am fost introdus în afacerea de familie de mic. Când aveam circa 12 ani, tatăl meu a avut oportunitatea să vândă businessul, iar el m-a întrebat dacă vreau să vindem în schimbul unei sume importante. Eu aveam doar vreo 12 ani și era o decizie destul de grea pentru mine. Decizia a fost să nu vândă pentru că eu voiam să fac chestia asta”, precizează Bogdan Doicescu.

Actualmente, Bogdan Doicescu ocupă funcția de director de dezvoltare în cadrul Bog’Art, însă rolul acesta nu a fost un cadou primit de la părinți, ci rezultatul a mai multor ani de muncă. A fost obișnuit de mic cu stilul american orientat spre performanță, iar în 2008 a absolvit cursurile American International School din București, astfel că în momentul în care a ajuns în Statele Unite nu a resimțit niciun șoc cultural. Ulterior, el și-a finalizat studiile superioare la Columbia Business School din cadrul Columbia University din New York, cu master în Real-Estate la New York University, una dintre cele mai bune școli de real-estate din lume.

„A fost foarte ușoară tranziția pentru mine. Acolo sistemul e foarte orientat către performanță. Și eu am urmărit performanța, iar tatăl meu a fost cel mai mare sprijin, dar și cel mai mare critic al meu. Totul a depins de mine. Inițial, am vrut să fiu bancher de investiții pe Wall Street, mi se părea foarte cool atunci. În SUA am primit o bază bună de pregătire care mă ajută în ceea ce fac acum- real estate. Eu mi-am urmat pasiunea. Inclusiv tatăl meu m-a întrebat dacă businessul e calea. Drumul a fost în totalitate al meu”, afirmă directorul de dezvoltare al Bog’Art.

După terminarea studiilor a urmat o perioadă în care Bogdan Doicescu a avut oportunitatea să își extindă aria de expertiză, efectuând internship-uri la companii celebre din sectorul imobiliar, cea mai notabilă fiind Canary Wharf Group din Londra, condusă de românul George Iacobescu. „Acolo am văzut cum trebuie să funcționeze o companie integrată. A fost o perioadă în care mi-am pregătit terenul”, își amintește Bogdan Doicescu.

În ultimii ani, Bogdan Doicescu a revenit în România pentru a pune umărul la dezvoltarea Bog’Art. 2018 a fost de departe cel mai bun an din istoria de aproape trei decenii a companiei; afacerile aproape că s-au dublat până la aproximativ 196 de milioane de euro în cazul companiei de construcții Bog’Art și 245 de milioane de euro la nivel de grup. De asemenea, anul anterior au fost aproximativ 500.000 de metri pătrați în execuție pe toate șantierele Bog’Art, un record absolut pentru companie.

„Încă sunt în perioada de ucenicie. Am norocul că în această perioadă de tranziție lucrez împreună cu tatăl meu. Bog’Art și Bogdan au crescut în același timp, motiv pentru care compatibilitatea dintre mine și firmă este perfectă. Sunt aceleași principii după care am crescut atât eu, cât și compania”, concluzionează Bogdan Doicescu.