Cautare
, Contributor

30 sub 30 |
|

30 sub 30: Antreprenorul social al tinerilor

A început să lucreze în timpul facultății, ca marketing trainee la L'Oreal România. Ulterior s-a mutat la Londra, unde datorită unei colaborări cu Institutul Cultural Român a descoperit diplomația publică și a hotărât să își focuseze studiile în această direcție.
04_11_17 Beatrice Cord-5099

Are studii de licență în comunicare și drept și studii de Masterat în Diplomație și Relații Internaționale la Nottingham University, Nottingham UK.

După ce a terminat masterul s-a întors în România și a lucrat la Petrom, în echipa de Public Affairs, timp în care a terminat și cursul de diplomație de la Institutul Diplomatic Român. La acel moment își dorea foarte mult să lucreze ca diplomat și să reprezinte România în Instituțiile Internaționale focusate pe Diplomaţie Multilaterală, în special ONU sau Uniunea Europeană.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

După încheierea cursului a plecat la New York, pentru a lucra la Misiunea Permanentă a Romaniei pe lângă ONU, în echipa Doamnei Ambasador Simona Miculescu. În timpul petrecut la Misiune s-a implicat în proiecte ce țineau de tineret și copii, în special youth empowerment / dezvoltarea de competențe. A încercat să identifice soluții pentru una dintre cele mai stringente probleme globale a lipsei locurilor de muncă pentru tineri, realizând că antreprenoriatul, și mai ales antreprenoriatul social, poate fi una dintre cele mai viabile metode de creare de noi locuri de muncă.

A devenit astfel Co-Chair și Program Manager al Youth Assembly at the UN – un eveniment bi-anual organizat sub egida ONU, care aduce peste 1.500 de tineri din toată lumea în New York. Scopul Youth Assembly este acela de a îi conecta pe tineri cu lideri din mediul internațional, oameni de afaceri, antreprenori și inovatori din domenii diverse. “Prin interacțiunea cu alți tineri și lideri le ofeream participanților o modalitate inovativă de educare pentru dezvoltarea propriilor cariere, precum și accesul la modalități prin care pot avea impact pozitiv asupra propriei lor comunități,“ spune Beatrice.

După această experiență, care i-a lărgit atât viziunea asupra problemelor pe care le întâmpină tinerii în diverse părți ale lumii, cât mai ales a posibilităților multiple pe care le poate dezvolta prin intermediul parteneriatelor între mediul public și cel privat, a hotărât să se alăture unei firme de consultanță și comunicare strategică – Richard Attias & Associates (RA&A).  “RA&A lucrează cu guverne din diverse părți ale lumii și dezvoltă platforme și forumuri internaționale focusate pe antreprenoriat, dezvoltare economică, nation branding și mai ales pe educarea și empowermentul tinerilor. Astfel am avut ocazia să lucrez și să cunosc îndeaproape țări precum Qatar – Doha, Gabon – Libreville sau Arabia Saudită – Riyadh, unde am creat rețele pentru tineri, programe și competiții pentru inițiative și propuneri antreprenoriale, “ precizează Beatrice.

În această perioadă, împreună cu un grup de alte șase fete (5 dintre ele din România si una din Italia, toate trăind și activând în țări și orașe diferite) a pus bazele unei Fundații – Generation of Tomorrow care are ca proiect principal crearea unei platforme educaționale și culturale – Global Children for a Sustainable World (GCSW). Principala misiune a acestui proiect este: “De a contribui la crearea unei lumi pașnice și unite, în care copiii sunt la fel de apreciați, iar contribuțiile și drepturile lor sunt respectate indiferent de diferențele dintre cultură, rasă, sex, vârstă sau religie”.

Considerând că antreprenoriatul combinat cu inițiativele și proiectele culturale pot reprezenta o soluție la nevoile tinerilor și mai ales ale societății, a hotărât la începutul acestui an să se implice într-un nou proiect ca director și partener, numit UNFINISHED Festival – Creativity meets Humanity, care va avea loc în București, la sfârșitul lunii mai și va reuni lideri​ din domeniile creative, de tehnologie și antreprenoriat pentru a inspira și motiva publicul prin sesiuni inovative (prezentări interactive, keynote addresses, mese rotunde, masterclass, workshops) combinate cu expoziții, evenimente de networking și concerte.

La începutul lunii aprilie, Beatrice s-a alăturat unei echipe de profesioniști români – Lateral Inc pentru a pune bazele unui nou Incubator de inovație în New York.

Beatrice a fost şi facilitator pe tema ocupării complete și a spiritului antreprenorial în timpul Conferinței mondiale privind tineretul din Colombo, Sri Lanka şi unul dintre vorbitorii cheie la Conferința pentru antreprenoriat social, organizată de Comisia Europeană în Creta.

 

Succesul de după ieşirea din zona de confort

Primul  și cel mai important moment din carieră pentru Beatrice a fost atunci când a renunțat la o viață comodă în București, pentru a pleca la New York, unde nu numai că nu știa pe nimeni, dar nu avea nici siguranță a ceea ce va urma. Au urmat ani de încercări și eșecuri, de emoții și frici, de descoperiri și de sacrificii. Acum, după mai mult de 4 ani, a devenit o persoană și un profesionist mult mai complex, iar New Yorkul a ajutat-o să descopere o lume despre care nici măcar nu banuia că există.

Un alt moment important a fost acela când a renunțat la visul unei cariere diplomatice, pentru a se alătura unui crez pe care îl urmează și azi – susținerea antreprenorilor, munca în lumea antreprenoriatului și încercarea de a face lucruri pe cont propriu, așa cum crede ea că pot fi făcute poate mai bine sau mai eficient.

Ambele momente au facut-o să își dea seama că lucrurile cele mai bune și mai surprinzătoare ies mai ales atunci când nu știi neapărat toate datele problemei, dar ești deschis să experimentezi, să înveți pe parcurs și mai ales ai curajul să renunți la ce îți este comod sau la îndemână.

Pentru perioada imediată își dorește să finalizeze cu succes Festivalul și să reușească împreună cu întreaga echipă să ofere o experiență specială publicului, atingându-și scopul de a-i inspira și motiva.

Pe termen lung, Beatrice își propune să continue să construiască parteneriate între România și New York, în special proiecte și afaceri cu impact social. “Cred că România are un potențial încă neexplorat și sunt multe idei și proiecte frumoase care pot fi făcute aici și care vor ajuta în special tinerii să găsească motivația de a rămâne și de a contribui la dezvoltarea unor noi sectoare de antreprenoriat social, inovație și tehnologie, ” explică Beatrice Cord.

 

Photo Credit: Ionuț Vacar

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii