Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

30 sub 30 |
|

30 sub 30: Antreprenorii nișelor

Pe frații Petre și Simona Crăciun îi despart aproape patru ore de zbor cu avionul, dar îi unește pasiunea de a crea și de a crește afaceri nișate.
 aboneaza-te
simona craciun 3O5A1415

Chiar dacă-i putem numi o familie de antreprenori, afacerea nu este una singură, de familie, unde toți membrii lucrează cot la cot. Însă, putem găsi câteva puncte comune – relaxare, timp liber, răsfăț. Dacă Bogdan Georgescu, tatăl lor, te invită la citit, Petre îți recomandă o plimbare cu cea mai ușoară bicicletă pliabilă din lume, în timp ce Simona știe totul despre răsfăț, pe care-l ambalează în torturi cu bezea.

Top ,,30 sub 30″, ediția 2017

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

 

Petre holding bikePentru că România este „despre mașini”, Petre Crăciun a decis, atunci când a ajuns în Londra, să străbată zilnic orașul pe bicicletă. „Mă intrigă să îmbunătățesc ceva ce deja există”, spune fondatorul Hummingbird Bike, o bicicletă ce cântărește 6,5 kilograme, lansată în 2015, printr-o campanie de succes prin platforma Kickstarter.

Bicicleta va prinde viață în curând, datorită asocierii cu ProDrive, compania de Product Innovation a ex-chairman-ului Aston Martin. Hummingbird este deja disponibilă pentru cumpărare în avans pe platforma americană în patru culori (galben, roșu, negru sau simplu-fibră de carbon), la un preț de pornire de 990 de lire sterline. Pornind de la „obsesia” pentru calitate, antreprenorul își dorește să-și extindă compania și în alte ramuri: „Vreau ca firma să fie lider al calității, nu doar pentru biciclete, ci pentru mai multe tipuri de produse”.

Revenind în țară, sora lui Petre, Simona, a început de un an de zile o afacere – „Tort de bezea”– fără să fie, de fapt, planificată. Simona își amintește că totul a pornit de la un tort dăruit tatălui ei. Apoi unul mamei și livrat la biroul acesteia. În scurt timp, și colegii sau prietenii colegilor comandau torturi.

Cu o investiție de 3.000 de euro, ea deschidea laboratorul în aprilie 2016. Acum, Simona Crăciun face torturi de bezea împreună cu alți patru angajați ai atelierului, iar vânzările aduc venituri de 10.000 de euro în fiecare lună, principalele canale de venituri fiind retailul, evenimentele și HoReCa. Până la finalul acestui an, antreprenoarea își propune să vândă torturi de 30.000 de euro pe lună, iar numărul locațiilor în care livrează să fie cel puțin dublu, în prezent fiind zece.

La cei 24 de ani, Simona este recunoscătoare pentru tot ce a învățat pe drum – de la munca într-o corporație, unde a învățaț despre calcule, estimări și interacțiune cu clienții, până la mentori, pe care încă îi sună când are dubii. „Eu și Petre suntem foarte norocoși și îi vom fi mereu recunoscători tatălui nostru. Foarte puțini copii își găsesc mentori chiar în mijlocul familiei”, spune Simona.§

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii