FacebookTwitterLinkedIn

Profesoara de engleză i-a explicat pentru prima oară cum stă treaba cu YouTube-ul, iar asta se întâmpla prin 2008-2009, când probabil nici nu visa că va ajunge, în timp, să aibă peste două milioane de abonați la canalul său. Andrei Șelaru nu s-a uitat niciodată la desene animate, iar în fața calculatorului recunoaște că a pierdut ceva vreme când era mai mic, fiind fascinat de tot ce putea să ofere internetul.

Selly, așa cum îl cunosc acum cele două milioane de abonați de pe YouTube, provine dintr-o familie modestă.  Mama sa este profesoară de matematică, iar tatăl inginer silvic. Totul a început în urmă cu șase ani, în 2013, când Andrei Șelaru a primit de la părinții săi, după mai bine de un an de rugăminți, prima sa cameră de filmat: „o Toshiba obosită”.

La 12 ani, când alți copii aveau preocupări specifice vârstei, Andrei începea să își croiască drumul către un succes de neimaginat.

Pasionat de imagine și de tot ceea ce înseamnă industria televiziunii și a filmului, Selly a început, în joacă, să se filmeze non-stop. Și-a creat propriul său canal de YouTube, unde a început să urce video-uri. Devenise vlogger fără să știe ce înseamnă asta – într-un moment când foarte puțini oameni din România erau familiarizați cu termenul.

Vezi cum arată generația „30 sub 30” în 2019

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Încă din clasa a IV-a Andrei Șelaru era un mare fan al miniseriilor „Robotzi” și „Doza de Haș”. Acesta consideră că odată cu „Creative Monkeyz”, pionierii video-ului din online-ul românesc, s-a creat și prima generație de youtuberi.

Inițial, pe 5 februarie 2012, Selly a încărcat pe canalul său de Youtube câteva filmulețe în stilul „Doza de Haș”, dar spune că s-a plictisit repede și s-a oprit pentru a-și căuta propriul său stil. După un an a revenit, iar fenomenul vlogging deja crescuse și existau tot mai mulți vloggeri cu zeci de mii de abonați.  După câteva luni în care a urcat zeci de video-uri pe canalul său, Andrei Șelaru nu reușea să își crească numărul de abonați. Moment în care nu a renunțat la pasiunea sa și nu s-a descurajat.

Norocul i-a surâs atunci când voia să filmeze pentru rubrica „Adevăr și Provocare” într-un parc din Craiova. Selly l-a întâlnit acolo pe unul dintre cei mai populari youtuberi de la vremea respectivă (cu aproximativ 7.000 de abonați), care se afla pe străzile din Craiova pentru a filma niște interviuri. Andrei Șelaru a apărut în video-ul acestuia, iar astfel a intrat în contact  cu „The Wumpers”, alți youtuberi extrem de cunoscuți, care l-au pus în legătură cu „Tequila”, cea mai cunoscută youtuberiță din România care avea aproximativ 100.000 de abonați la vremea aceea. Și-a dat seama că are nevoie de promovare pentru a-și crește propriul canal, iar astfel i-a propus Biancăi Adam (Tequila) să-l promoveze pe canalele sale. Aceasta i-a cerut 70 de lei, iar Selly i-a dat Biancăi toți banii pe care îi strânsese de la bunici și părinți. Aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-a luat, consideră Selly, care după promovare a început să crească ușor-ușor.

În septembrie  2013, cineva îl recunoștea pe stradă, iar Andrei s-a simțit în clipa aceea extrem de fericit. Un an mai târziu, în 2014, adolescentul își upgradează camera video cu cei 2.000 de lei pe care îi avea strânși și continuă să își facă treaba cu seriozitate și maturitate.

În 2015, Selly primește primul său mail de colaborare pentru care a cerut 500 de euro. Youtuberul câștigă pentru prima oară, la 14 ani, o sumă frumușică de bani pentru a face ceea ce îl pasiona cel mai tare. A muncit o săptămână pentru un scurtmetraj de 12 minute, doar că cei care i-au promis acești bani nu se refereau la suma concretă, ci la participarea sa într-o tabără care i-ar aduce vizibilitate și expunere. Și astfel a avut parte și de prima sa dezamăgire, iar cei 500 de euro nu avea să-i mai primească vreodată.

În 2017, canalul de YouTube al lui Selly aduna deja 700.000 de abonați, iar conținutul era din ce în ce mai divers. La vremea respectivă apăruse un trend printre vloggeri să facă piese, Disstracks-uri, iar astfel a pus bazele proiectului 5GANG. Și-a strâns câțiva prieteni și au filmat primul clip. În 2018 erau pe locul 1 în „Trending”, iar de atunci nu s-au mai oprit. Au scos piesă după piesă și milioane de vizualizări. 5GANG are deja programate două spectacole la Arenele Romane cu casele de bilete închise.

Andrei Șelaru spune că este important să te înconjori întotdeauna de oameni inteligenți, cu energie proaspătă, care se dedică și nu renunță. Răbdarea, perseverența și oamenii potriviți din jurul său pe care i-a avut l-au ajutat să își realizeze visul.

#thankyou Cui mulțumești pentru că te-a ajutat să îți depășești limitele?

Aș mulțumi părinților mei pentru că au avut o gândire deschisă, nu m-au împiedicat în drumul pe care l-am ales și m-au lăsat să fac ceea ce îmi doresc. De asemenea, gașca 5Gang mă inspiră și îmi dă mereu o energie pozitivă.