FacebookTwitterLinkedIn

Andra Văduva și-a construit o carieră în digital marketing și creare de produs digital, fiind atrasă de tehnologie, Inteligență Artficială și realitate virtuală și de modul în care pot acestea să ne îmbunătățească viața.

„Așa că, de la bun început, m-am implicat în proiecte de nișă folosind tehnologie avansată. Am lucrat în echipe în care am construit produse digitale cu tehnologie abia apărută în parteneriat cu Google încă din 2013, pe care apoi le-am vândut unor branduri mari ca L’Oreal sau Estee Lauder. Apoi, am intrat în lumea start-up-urilor in on-demand services și SaaS (Software as a Service) în New York și am ocupat diverse poziții de conducere în Marketing și Growth.

Vezi cum arată generația „30 sub 30” în 2019

Cum arată generațiile „30 sub 30” din 2012 până în prezent

Îmi place să lucrez cu startup-uri la început de drum, sunt specializată în creștere de capital, număr de utilizatori, la nivelul unde compania poate cere investiție. De fapt, în punctul acesta mă regăsesc cel mai mult, unde nivelul de provocare este crescut și este nevoie de multă creativitate și ambiție pentru a lansa ceva competitiv pe piață”, spune tânăra, care a studiat Relații Publice la SNSPA, a plecat cu bursa Erasmus de cercetare în Germania, iar apoi a avut o bursă completă la un master de Statistică și Comunicare în Masă în cadrul unei universități din SUA, unde a plecat în 2011 și unde a lucrat ca asistent în predare și cercetare.

A început proiecte precum Women With Accents, o platformă care ajuta femeile să se adapteze în mediul de afaceri și social din SUA, și momentan dezvoltă programe de diversitate și incluziune pentru femei în cadrul unor corporații americane. Inițiativa vine ca urmare a experienței sale de femeie imigrant în SUA. De altfel, cea mai grea provocare cu care s-a confruntat Andra până acum, ca antreprenor, a fost accesul limitat la resurse și capital ca imigrant.

O altă companie în care Andra este Partner, Head of Marketing și membru fondator este Cocoon – un start-up tech SaaS (Software as a Service) din New York, bazat pe un algoritm de machine learning prin care sunt obținute date despre comportamentul femeilor cu privire la produsele cosmetice, date care oferă informații valoroase pentru agențiile de publicitate ce își dezvoltă strategii de marketing. Un al treilea proiect în care Andra este implicată este Hiboo.ai, un algoritm bazat pe Inteligență Artificială, care oferă content personalizat pe baza stării utilizatorului cu scopul de a-i îmbunătăți starea mentală – primul produs digital este sub forma unui chatbot construit în parteneriat cu Dreamlabs, echipă de ingineri de software din România.

De asemenea, Andra lucrează cu startup-uri aflate la început de drum și le ajută să crească numărul de utilizatori și cifra de afaceri pentru a putea primi finanțări.

În viitor, își dorește să se implice și să ofere mai multă consultanță pentru start-up-uri, inclusiv pentru cele din România.

#thankyou Cui mulțumești pentru că te-a ajutat să îți depășești limitele?

Vreau să le mulțumesc părinților mei pentru că nu au încetat niciodată să creadă în mine, nici chiar atunci când lucrurile nu au mers așa cum m-am așteptat. Mi-au oferit tot sprijinul și mi-au fost mereu cei mai buni prieteni. Am învățat lecția răbdării și a determinării de la ei, și asta m-a făcut extrem de puternică în viața personală și în carieră.