FacebookTwitterLinkedIn
Niciun brand românesc nu a fost inclus în 2013 în top 10 al celor mai “cool” branduri din domeniul tehnologiei. Primele trei poziții ale topului au fost ocupate de Apple, Google și Samsung.Topul celor mai COOL branduri din România în 2013Denumită inițial „Apple Computer“, compania a devenit doar „Apple“ pe 9 ianuarie 2007, când Steve Jobs a lansat iPhone-ul, marcând astfel trecerea companiei din sfera hardware în cea a produselor electronice. Brandul deține 408 magazine în toată lumea, plus un magazin online și platforma iTunes, aceasta din urmă fiind cel mai mare retailer de muzică din lume. În septembrie 2013, Apple a devenit, oficial, cel mai valoros brand din lume în raportul „Best Global Brands“ realizat de Omnicom Group, iar loialitatea consumatorilor față de marcă este considerată un adevărat fenomen. „Scenele la care am fost martor la deschiderea porților semănau mai degrabă cu cele pe care te-ai aștepta să le vezi la întâlnirile de rugăciune ale unei grupări evanghelice decât cu imaginea tipică a unor oameni veniți să cumpere un telefon sau un laptop“, consemna BBC cu ocazia deschiderii magazinului Apple din Covent Garden, Londra.

Cel de-al doilea brand din top gestionează peste un milion de servere în întreaga lume și procesează peste un miliard de solicitări în fiecare zi. Cel puțin acestea sunt estimările pentru gigantul Google, a cărui creștere rapidă din ultimii ani a dus brandul mult dincolo de statutul inițial de motor de căutare, înspre servicii de email, un office suite (Google Drive) și proiectul de social networking Google+, dar și înspre dezvoltarea  și optimizarea sistemului Android și a browserului Chrome OS. În momentul lansării, misiunea companiei era „să organizeze informațiile lumii întregi și să le facă universal accesibile și folositoare“, în timp ce sloganul neoficial era „Don’t be evil“ („Nu fii malefic!“).

Este cel mai mare conglomerat de business sudcoreean, ale cărui diviziuni și subdiviziuni stau toate sub brandul-umbrelă „Samsung“. Fondat de Lee Byung-Chul în 1938, Samsung a început ca brand de comerț, a cărui activitate s-a diversificat, în decursul primilor 30 de ani, către procesare de alimente, asigurări, textile și retail. În anii ‘60, Samsung a intrat în domeniul electronicelor și, ulterior, al construcțiilor de nave, două industrii cărora le și datorează creșterea fulminantă. Samsung Electronics este, în prezent, cea mai mare companie de tehnologie a informației, judecând după încasările din 2012, și se situează pe locul al patrulea în domeniu ca valoare de piață.

Aflați mai multe detalii despre ediția specială “Forbes 100 Cool – Brandurile noii generații.”