FacebookTwitterLinkedIn
Toan’s este singurul brand românesc aflat în top 10 cele mai “cool” branduri din domeniul servicii&lifestyle. Deschis în luna iunie a anului trecut în centrul Bucureștiului, Toan’s este un restaurant cu specific vietnamez care promite servirea „celui mai bun sandwich din lume“, Bánh mì, alături de alte specialități cu carne sau vegetariene. Mâncarea este naturală şi preparată pe loc, inclusiv baghetele pentru sandwich.Topul celor mai COOL branduri din România în 2013Primele trei poziții ale topului celor mai “cool” 10 branduri din domeniul servicii&lifestyle sunt ocupate de Paul, Subway și Radisson.

Istoria „Paul“ debutează cu pasiunea unei familii franceze pentru mâncare bună și pentru meșteșugul tradițional al gătitului. De la o mică brutărie deschisă în 1889 în Croix, un orășel aflat în apropiere de Lille, în nordul Franței, „Paul“ a devenit un brand cunoscut în întreaga lume. Inițial, brutăria din Croix purta un alt nume, dar în momentul în care nepoata fondatorului Charlemagne Mayot, Suzanne, a preluat afacerea, ea s-a decis să cumpere o a doua brutărie din Lille, purtând numele „Paul“. Pentru că denumirea avea deja rezonanță și prestigiu, s-au decis s-o păstreze pentru totdeauna. Potrivit Registrului Comerțului, franciza pentru brutăriile Paul aparține în proporție de 23,7% companiei cipriote Tatika Investments, prin intermediul căreia Gabriel Puiu Popoviciu derulează mai multe afaceri din Romania, alături de Nicolae Badea.

Specializat pe sendvișuri-submarin și salate, lanțul de restaurante Subway deține 17 unități în România, după recenta deschidere a unui fast-food la parterul Complexului Comercial Bucovina, din Suceava. Scopul declarat al brandului îl reprezintă extinderea numărului de restaurante până la 40 de unități în următorii doi ani. Pe plan mondial, Subway deține peste 40.229 de restaurante în 102 țări.Cei care doresc să deschidă un restaurant Subway au nevoie de 7.500 de euro pentru a plăti taxa de franciză, cel puţin 100.000 de euro ca investiție şi un spaţiu de minimum 50 de metri pătraţi.

Cel de-al treilea loc al topului este ocupat de Radisson. Localizat pe Calea Victoriei, Radisson Blu este fostul Hotel București, deținut de compania București Turism (care mai deține Aparthotel și Elite Apartments).  Hotelul găzduiește World Class Health Academy, cu piscine de interior si exterior si un centru SPA exotic, Bali Spa. Complexul include 424 de camere proiectate de Uri Blumenthal și amenajate de Buki Zuker, plus patru restaurante, trei baruri, un centru de conferințe de 1.500 de metri pătrați, plus un cazinou și diferite magazine de lux. Radisson Blu este cel mai mare hotel de cinci stele din România, dar și cel mai mare Radisson din Europa de Est, fiind parte a grupului hotelier belgian Rezidor, unul dintre primele cinci la nivel mondial în domeniul hotelier.

Aflați mai multe detalii despre ediția specială “Forbes 100 Cool – Brandurile noii generații.”