Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Arta fotografică a lui David Yarrow va fi expusă la Londra și Paris

Paris și Londra vor găzdui în această toamnă „The Untouchables” și „Wild Encounters”, expoziții în centrul cărora se vor afla portretele vieții sălbatice, ale celebrului David Yarrow, recunoscut la nivel mondial pentru fotografierea speciilor în pericol de dispariție, a peisajelor izolate și a culturilor.
Screen-Shot-2017-09-15-at-19.13.21

David Yarrow provine din Glasgow, iar la 41 de ani este considerat unul dintre fotografii remarcabili ai lumii, ale cărui cadre „captează splendoarea a ceea ce a mai rămas sălbatic și liber în lume”, fiind râvnit în lumea artei. Astfel, la licitația din aprilie, din cadrul Tusk Gala, din New York, fotografiile sale s-au ridicat la prețul de 175.000 de dolari, iar în mai, la Londra, creația sa Mankind” s-a vândut pentru 60.000 de lire.

Timp de zece ani, David Yarrow a lucrat ca agent de bursă în Londra, iar în 1995 a fondat, în New York, Clareville Capital – un fond de investiții, ca mai apoi să renunțe și să-și dedice timpul exclusiv fotografiei, concentrându-se pe viața sălbatică și zonele protejate. Lucrările sale au fost expuse în cele mai celebre galerii ale lumii, în timp ce prefața cărții sale „Wild Encounters, publicată anul trecut, a fost scrisă de Prințul William, duce de Cambridge și premiată de către Amazon cu premiul „Best Art and Photography Book of 2016”.

Printre metodele folosite pentru ademenirea animalelor se numără acoperirea aparatului cu diverse arome care atrag speciile sălbatice. Condus de pasiunea pentru protejarea ultimelor exemplare de animale sălbatice, Yarrow este la fel de dedicat artei și fotografiei, precum și conservării mediului. Călătorește de pe un continent pe altul, străbate munți, tundre și jungle pentru a întâlni leii, elefanții, tigrii sau urșii polari, ca mai apoi să creeze din aceștia personaje noi, care să treacă spațiul hârtiei și să emoționeze privitorul” sunt câteva dintre mențiunile din prefața cărții sale.

Citește și Puterea în picturile lui Igor Bogojevic

„The Untouchables” va fi expusă la Maddox Gallery, în Londra, putând fi vizitată până pe 5 octombrie, iar „Wild Encounters” va fi deschisă publicului de pe 25 septembrie până pe 4 noiembrie, în Paris, la A.Galerie.

Sursa: forbes.com

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii