Cautare
, Contributor

Orologerie de lux |
|

Arta extremă a skeletonizării

De fiecare dată când am ocazia să discut cu Philippe Leopold-Metzger, directorul Piaget, simt cum mă cuprinde un entuziasm covârșitor și că, dintr-o dată, sunt invadată de idei și de valuri creative.
_EDZ3995

De așa natură este personalitatea lui Metzger, cel care a reușit să transforme Piaget, o casă recunoscută mai ales pentru expertiza sa în haute joaillerie, într-un jucător de top pe piața haute horlogerie. Iar entuziasmul său este contagios, astfel încât viziunea sa pentru Piaget este acceptată și apreciată atât de către proprietarii grupului Richemont (din care face parte Piaget alături de multe alte branduri de lux), cât și de clienții care au sporit vânzările brandului în ultima perioadă.

GALERIE FOTO

Metzger a aplicat o strategie aparent simplă, dar pe care multe branduri o pierd din vedere în goana după vânzări și cifră de afaceri: compania se concentrează pe direcțiile în care beneficiază de experiență și cunoștințe imbatabile. Cum ar fi mecanismele și modelele ultraplate și skeleton.

Un model care întruchipează atât arta de a skeletoniza extrem un mecanism, cât și talentul incredibil de a pava în întregime un astfel de calibru deja foarte delicat este Emperador Coussin Tourbillon Diamond-Set Automatic Skeleton. Calibrul automatic 1270D este primul skeleton pe care brandul îl pavează cu diamante baghetă: 71 de diamante (1,1 carate) formează cifra 8 în jurul cuștii tourbillon și a masei oscilante din platină, ea însăși acoperită în întregime de diamante. Mai mult decât atât, Piaget a împins aventura dincolo de orice limite și a pavat, cu 561 de diamante (1,9 carate), ambele laturi ale calibrului, punțile și placa din aur de 14k, precum și toate componentele funcționale ale mecanismului. Cunoscătorii știu că o asemenea realizare nu ține doar de îndemânarea maestrului ceasornicar de a plasa bine și frumos diamantele pe suprafața mecanismului, ci și de provocarea de a menține calibrul funcțional și exact, în condițiile unei greutăți suplimentare imposibil de ignorat.

Maeștrii din manufacturile Piaget au lucrat trei ani pentru a face posibilă o astfel de piesă, pentru ca un mecanism de doar 6mm grosime să poată fi pavat pretutindeni cu diamante. Iar finisarea este realizată de asemenea manual – evident.

Din cele 25 de calibre ultraplate gândite, dezvoltate și produse de Maison Piaget, cinci sunt calibre skeleton – mecanisme reduse la minimum, de o fragilitate extremă, dar care sunt supuse apoi, de către artizanii brandului, și la operațiuni suplimentare precum gravarea. Unul dintre cele mai frumoase exemple este Calibrul 600S, un mecanism skeleton cu remontaj manual, ultraplat și total skeletonizat. Și, ca cireașa de pe tort (sau diamantul de pe calibru daca dorim să ne menținem în același registru), indicatorul rezervei de funcționare apare direct pe placa de bază, în dreptul orei 6.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii