FacebookTwitterLinkedIn

Legătura lui Jaeger-LeCoultre cu fotografia nu este doar una metaforică. În 1938, LeCoultre & Cie crea Compass, o cameră îndeajuns de mică pentru a încăpea într-un pachet de țigări, dar și destul de capabilă pentru a crea o serie de imagini memorabile. Cu un design realizat de englezul Noel Pemberton Billing, micul Compass beneficia de un exponometru, un telemetru precum și de o serie de filtre încorporate în obiectivul adaptabil. Doar 4.000 de exemplare au fost realizate, iar reclama pentru camera în miniatură lăuda produsul pentru designul intuitiv: „Construit ca un ceas – și la fel de simplu de folosit“.

Jaeger-LeCoultre a expus o astfel de cameră în cadrul expoziției dedicate fotografilor de platou care i-au fotografiat pe actorii generației de aur. Fiecare imagine expusă a descris o mică parte din universul fascinant din spatele camerelor, cu James Dean citind scenariul pentru „Rebel fără cauză“ (1955) sau cu Sophia Loren și Paul Newman pe platoul „Lady L“ (1965). Foarte multe dintre fotografiile prezente în Arta din spatele scenei sunt extrem de rare și nu au mai fost dezvaluite niciodată îndeaproape publicului.

Citește și S-au împlinit 100 de ani de la nașterea celebrului fotograf Irving Penn

Vernisajul a avut loc pe 19 mai 2017, în perioada Festivalului de film de la Cannes, la Hotel du Cap (Antibes), localitate aflată pe riviera franceză, la 11 km de Cannes.