Cautare
, Contributor

În fiecare număr al revistei ForbesLife, demitizăm toate lucrurile pe care credeai că le știi despre experiențele spa în adevăratul sens al cuvântului, în parteneriat cu portalul www.DespreSpa.ro...

Lifestyle |
|

Arome de Sărbători în tratamentele spa

Pregătirile de Sărbători anunță un sezon special, o perioadă a anului în care ne gândim la „de-ale sufletului“ mai mult decât în celelalte luni ale anului. Nevoia de schimbare apare însă și pe plan fizic: momentele de revedere cu persoane pe care nu le-am întâlnit de mult timp ne motivează să ajungem în cea mai bună formă a noastră, dorindu-ne ca urmele unui 2016 istovitor să dispară ca prin minune. Altfel spus, 24 decembrie devine un deadline pentru cel mai important proiect al anului: noi înșine. 
 aboneaza-te
dreamstime_40041515

Partea bună este că în preajma Crăciunului, drumul spre echilibrul trup-minte-suflet poate fi extrem de plăcut. Nu degeaba se spune că niciodată nu ar trebui să ne preocupe exclusiv destinația, ci calea însăși. În călătoria spre un „eu“ mai sănătos – pe dinăuntru și pe dinafară – nu puteam avea aliați mai fermecători decât ingredientele de sezon și tratamentele specifice Sărbătorilor. Tot ce avem de făcut este să ne întocmim prioritățile și să ne facem programările aferente. Înainte de toate însă, se recomandă să reflectăm cât mai mult asupra faptului că perioada pre-Crăciun este cea mai bună ocazie de simplificare a vieții. De conștientizare a ideii că avem nevoie de foarte puține lucruri pentru a fi fericiți.

În spa, aromele Crăciunului se simt încă de la intrare, unde ar trebui să fim întâmpinați cu ceaiuri de ghimbir, scorțișoară sau portocale. Încercați neapărat – dacă aveți ocazia – și ciocolata caldă vegană, din lapte de migdale îndulcit cu puțină miere, pudră de cacao organică și ulei de cocos. Este delicioasă! Toate aceste delicii se savurează în tihnă, eventual alături de câțiva biscuiți moi cu cardamom.

Miresmele de Sărbători ne vor însoți și în camerele de tratament, unde avem de ales între câteva terapii apetisante. Pentru că înnoirea este un cuvânt-cheie al sezonului, vă îndemn să includeți în ritualul dumneavoastră exfolierea, atât la nivel facial, cât și corporal. Acest pas este esențial pentru reîmprospătarea celulelor pielii și îndepărtarea reziduurilor de la suprafața ei. O formulă blândă cu enzime de papaya ar fi ideală pentru un ten curat și luminos, în timp ce scruburile cu ciocolată sunt potrivite pentru întreg corpul. Dacă aveți ca obiectiv și slăbirea în centimetri, îndrăzniți să includeți ardeiul iute pe lista de ingrediente – acesta stimulează arderea grăsimilor! Acum că pielea a fost curățată în profunzime, ingredientele active din produsele aplicate ulterior vor pătrunde mult mai ușor în straturile de adâncime, unde vor putea acționa în funcție de obiectivul fiecăruia dintre noi: anti-îmbătrânire, detensionare, curățare, catifelare și lista poate continua…

Profitați de atmosfera festivă pentru a vă delecta cu un alt ritual regesc – îmbăierea în lapte și miere! Bogată în vitamine, proteine și minerale, aceasta lasă pielea hidratată și refăcută. De regulă, în timpul băilor spa, clientul este lăsat singur în încăpere, astfel încât să se poată relaxa neîntrerupt printr-o mini-ședință de meditație sau o scurtă sesiune de daydreaming. Așadar, practica de pe vremea Cleopatrei nu este doar pentru trup, ci și pentru minte și suflet!

De sezon sunt și împachetările cu scorțișoară, cunoscute pentru efectul anticelulitic, precum și masajele relaxante cu arome specifice Sărbătorilor – ciocolată, citrice, ghimbir sau tămâie. Mai toate ingredientele utilizate în această perioadă încălzesc organismul și stimulează totodată circulația sangvină, adesea afectată de schimbările bruște de temperatură. Din acest motiv, specialiștii sunt de părere că iarna ar fi cel mai bun moment pentru masaje, atât pentru cele uscate, cât și pentru cele pe bază de uleiuri. Iar după zilele de sărbătoare pe care le petrecem (în mare parte) sub pături calde, este bine să ajutăm organismul să-și revină treptat la agitația zilnică. Masajul Shiatsu reprezintă o soluție foarte potrivită în acest sens – acesta presupune diverse întinderi efectuate de terapeut și este excelent pentru vindecarea articulațiilor și detensionarea musculaturii.

Deși sărbătorim în curând trecerea într-un nou an, în materie de frumusețe ne vor preocupa întotdeauna metodele prin care am putea să dăm timpul înapoi. Acest lucru nu mai este imposibil, pentru că foarte multe centre wellness ne pun la dispoziție aparatură hi-tech de ultimă generație, iar produsele utilizate sunt de-a dreptul revoluționare. Trebuie să reținem însă că deși avem de partea noastră tehnologia, schimbările adevărate pornesc de la stilul de viață.

Fiecare persoană trebuie să-și găsească balanța proprie între intervențiile „din exterior“ și inițiativele personale ce țin de alimentație, mișcare și modul de a vedea lucrurile. Felul în care arătăm este influențat semnificativ de energiile care circulă în noi, iar acestea sunt dictate de gândurile noastre. Apelând la un centru spa, aveți siguranța că tratamentul care vi se va propune va fi creat dintr-o perspectivă holistică, iar terapeuții vor lua în considerare nu numai aspectul fizic, ci și planurile „invizibile“, formate din emoții și gânduri.

Pentru a avea efect pe termen lung, purificarea trebuie să fie completă, iar pe lângă aromele Sărbătorilor, trebuie să primim și liniștea sufletească fără de care adevărata înnoire ar fi imposibilă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii