FacebookTwitterLinkedIn

AROBS Transilvania Software, care pregăteşte listarea la Bursă, a preluat integral Berg Software, companie locală de dezvoltare software personalizat și outsourcing, cu birouri în Timișoara, Lugoj și Oradea.

AROBS Transilvania Software a încheiat în luna octombrie cel mai mare plasament privat din istoria pieței AeRO, prin atragerea sumei de 74,2 de milioane de lei de la investitori. Pentru preluarea Berg Software, compania controlată de Voicu Oprean va utiliza o parte din capitalul atras, precum și finanțare bancară. În prezent, AROBS se află în expansiune continuă și în negocieri pentru achiziția mai multor companii care operează în domeniul serviciilor software, sau care dețin și operează soluții pentru optimizarea afacerilor și produse de management de flotă auto.

Strategia noastră este să continuăm să ne extindem atât la nivel național cât și internațional prin realizarea de achiziții de companii IT cu care să dezvoltăm sinergii în zona de expertiză de software și în special pe enterprise solutions. Berg Software este un jucător important local, cu prezență în Timișoara, Oradea și Lugoj, care completează atât dimensiunea geografică prin deschiderea unui alt cap de pod în Vestul României, dar și deschiderea către piețele din Germania, Austria și Elveția, unde compania este extrem de bine poziționată și unde ne dorim să creștem prezența AROBS. Berg își va păstra independența operațională, un alt aspect important din strategia de achiziții AROBS”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS. 

În urma finalizării tranzacției, Grupul AROBS își va consolida prezența în zona de Vest a României și are în vedere creșterea prezenței pe piețele din Germania, Austria și Elveția.

În anul 2020, Berg Software, deținută de familia Berg, a înregistrat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei și un profit net de 1,8 milioane de lei, din activitatea de dezvoltare software în zona de Enterprise.