Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Armata turcă a doborât un avion militar rus. NATO solicită o reuniune de urgenţă

Un avion de război a fost doborât marţi de aviaţia turcă la graniţa dintre Turcia şi Siria, după ce a încălcat spațiul aerian fără autorizație. Avionul ar aparține Rusiei, conform Reuters.
shutterstock_110218997

UPDATE: Președintele rus, Vladimir Putin consideră doborârea avionului militar rus „o lovitură aplicată în spate” de către Ankara, avertizând că va avea „consecinţe grave” pentru relaţiile Rusiei cu Turcia, conform Reuters Putin a declarat că avionul doborât a fost atacat în interiorul Siriei, când se afla la un kilometru de granița cu Turcia.

UPDATE: Ca răspuns în urma evenimentelor, NATO a solicitat o reuniune de urgenţă pentru marţi,  informează Reuters. Aceastea sunt singurele informații până la acest moment, date de un oficial NATO –Irina Novakova-, conform sursei menționate.

Armata turcă a anunțat marţi că avioanele sale de vânătoare au doborât un avion de război care încălca spaţiul aerian turc, acesta prăbuşindu-se în Siria, în apropierea frontierei turce. Militarii au declarat că înainte de a trece la atacuri au trimis mai multe avertizări, fără răspuns însă, așa că au fost nevoiți să atace. La acel moment nu se cunoștea țara de proveniență a avionului.

Ministrul apărării din Rusia a declarat că unul dintre avioanele sale de luptă a fost doborât în Siria, aparent după ce a fost atacat de la sol, însă susține că poate demonstra prezența acestuia în spațiul aerian sirian pe durata zborului, conform sursei citate.

Incidentul cunoaște o mare amploare pe social media, fiind postate imagini surprinse în timpul prăbușirii aeronavei. Rami Abdurrahman, care conduce baza britanică a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, spune că avionul s-a prăbușit în regiunea munților Turkmen din provincia Latakia, însoțindu-și afirmațiile de imagini postate pe contul său de Twitter.

De asemenea, citând surse locale, CNN Turk spune că aceștia au fost preluați de două elicoptere trimise de turci, dar și armata Rusă și-a trimis propriile elicoptere pentru a-și căuta piloții. Imaginile postate pe Twitter de Conflict News mai arată un pilot care a reuşit să se catapulteze în timp ce avionul său se prăbuşeşte.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii