FacebookTwitterLinkedIn

Arhiducesa Gabriela von Habsburg va fi prezentă la Cisnădioara, pe 20 iunie, la vernisajul expoziției „Spațiu între – In between”, eveniment care va aduce laolaltă colecționari și cunoscători ai artelor, dar și reprezentanți ai familiilor regale europene din Germania, Elveția, Cehia, Italia, Austria și Ungaria. Familia Regală a României va fi reprezentată prin Alteța Sa, Principesa Sofia a României.

„Arhiducesa Gabriela este o artistă reprezentativă în plan internațional având expoziții și sculpturi în spațiul public peste tot în lume. Ea reușește să aducă o anumită poezie în opera sa geometric – constructivistă. Expoziția sa în România ne plasează pe scena internațională și suntem foarte mândri că Arhiducesa a acceptat în mod spontan invitația noastră”, explică Dr. Oana Ionel, curatoarea expoziției din București.

Expoziția prezintă peste 20 de sculpturi și monumente în aer liber, precum și litografii cu titlul „Spațiu între – In between”. „România este un interspațiu între Roma și Bizanț, între vest și est și un interspațiu cu caracter propriu”, explică Dr. Oana Ionel.

În vârstă de 64 de ani, Gabriela von Habsburg s-a născut în Luxemburg și a studiat filozofia la Universitatea Ludwig Maximilian din Munchen și, tot aici, artele, sub îndrumarea profesorilor Robert Jacobsen și Eduardo Paolozzi.

Între 2001 și 2005 a fost profesoară de arte la Academia din Tbilisi, Georgia, și la Academia din Neuburg, Germania. În această perioadă a primit cetățenia georgiană, iar din 2009 până în 2013 a fost amabasadoarea Georgiei în Germania.

Expoziția arhiducesei Gabriela von Habsburg va fi deschisă pentru public din 20 iunie până în 5 septembrie.

Pengolod (2014)
Khasbek (2007)
Yellow Orange (2017)