Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Afaceri |
|

Argus Constanța, profit în scădere cu aproape 35 de procente

Unul dintre jucătorii cunoscuți de pe piața locală din domeniul prelucrării semințelor oleaginoase – Argus Constanța -  a înregistrat un profit de 2,5 milioane de lei în primul semestru din acest an, mai mic cu 34,7% față de cel anunțat în perioada similară a anului trecut.
Vegetable,Oil,In,Plastic,Bottle,Closeup,On,The,Old,Wooden

Conform unui raport al companiei transmis Bursei de Valori București (BVB), în primele șase luni, Argus Constanța a realizat o cifră de afaceri netă de peste 66,3 milioane de lei, în scădere și aceasta cu 26% față de cea raportată în perioada similară din 2020.

Raportul financiar al companiei mai relevă faptul că Argus a avut cheltuieli totale de 46,8 milioane de lei în perioada ianuarie – iunie 2021, comparativ cu 75,4 milioane de lei în primul semestru din 2020.

În ceea ce privește investițiile, reprezentanții companiei au punctat că în primul semestru al anului 2021, s-a finalizat investiția de trecere de la joasă tensiune la medie tensiune, care asigură o diminuare a costurilor cu energia electrică.

Argus Constanța are o istorie de peste 70 de ani în fabricarea uleiului vegetal, principala activitate a companiei este aceea de a procesa semințe de floarea-soarelui și de rapiță producând ulei brut, ulei rafinat și sroturi proteice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii