FacebookTwitterLinkedIn

Prin integrarea soluției de management LS Retail, dezvoltată pe platforma Microsoft, cu aparatele fiscale, produsul dezvoltat de Arggo Consulting se aliniază cu noile norme prevăzute în ordonanța guvernamentală. Compania a implementat cu succes noua soluție, în premieră în România, pentru clientul Dedeman, cel mai mare retailer din industria de bricolaj de pe piața locală. În aproximativ 2 săptămâni, soluția va fi prezentă în peste 49 de magazine Dedeman, din întreaga țară, prin 600 de POS-uri.

Noua lege a intrat în vigoare în data de 1 iunie 2018, dar în contextul modificărilor aduse ulterior acesteia, companiile beneficiază de o perioadă de extindere pentru implementarea noilor norme. Astfel, companiile care activează în industria de retail sunt obligate să înlocuiască vechile aparate fiscale cu cele noi, compatibile cu normele prevăzute în lege și echiparea acestora cu jurnal electronic, prin intermediul unei soluții de business care să permită conectarea directă cu website-ul ANAF. Termenul final este 1 septembrie pentru contribuabilii mari și medii și 1 octombrie, pentru contribuabilii mici.

Arggo Consulting oferă, prin parteneriatul cu Danubius Exim, un pachet complet dedicat companiilor din industria de retail, care acoperă atât procesul de consultanță și selecție de aparate fiscale adecvate, cât și implementarea unei soluții eligibile, într-un pachet avantajos și sustenabil financiar.

,,Ne-am dorit ca odată cu noile prevederi legale să oferim atât clienților noștri, cât și altor companii din industria de retail, o soluție care să permită atât alinierea cu noile norme, cât și echipamentele adecvate acestora. Astfel, împreună cu echipa de consultanță și dezvoltare, am creat o soluție care răspunde tuturor cerințelor legale și totodată, îndeplinește nevoile business-ului. Odată cu noua soluție, clienții vor beneficia și de un ghid care curpinde toate informațiile necesare pentru gestionare, astfel încât procesul de administrare să implice eforturi minime”, a precizat Dragoș Stănescu, Senior Business Consultant în cadrul Arggo Consulting.

Pentru companiile care dispun deja de o soluție LS Retail sau Microsoft Dynamics NAV, noul produs Arggo Consulting joacă rolul unei extensii care nu va modifica structura nativă a soluțiilor, ci va completa funcțiile necesare acestora în conformitate cu noua lege. Totodată, pentru companiile care nu dispun de soluțiile schelet, noul produs va acoperi în totalitate cerințele aduse de normele legislative.

Conectarea și transmiterea tranzacțiilor către imprimanta fiscală vor fi realizate în timp util datorită funcțiilor de conectare de tip TCPIP sau serial. În urma unui proces de selecție prin testare, compania va recomanda următoarele echipamente fiscale: Datecs FP700, Datecs FP800 și Fujitsu FP200. Cele trei modele noi răspund tuturor cerințelor actuale, prin funcțiile de tipărire rapidă, memoria fiscală de până la 2500 de rapoarte, multiple metode de plată, semnătura electronică, imprimarea grafică (logo, coduri de bar), dar și modul criptografic.