Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Argentina: Soarta datoriilor e în mâinile creditorilor

Ministrul Economiei din Argentina a declarat marți că obținerea unui acord de restructurare a datoriilor de 65 miliarde de dolari depinde acum de creditori.
 aboneaza-te
bani

Ministrul Economiei din Argentina a declarat marți că obținerea unui acord de restructurare a datoriilor de 65 miliarde de dolari depinde acum de creditori. Acesta a mai adăugat că se așteapta ca un grup de acționari-cheie să se opună după ce guvernul a prezentat noul plan, relatează Reuters.

Țara sud-americană a oficializat oferta cu Comisia de Securitate și Schimb a SUA într-un timp foarte scurt. Astfel, toată atenția s-a îndreptat către un bloc de creditori-cheie, inclusiv nume precum BlackRock și Fidelity, care până în prezent nu au ieșit în evidență.

Noua ofertă guvernamentală, care a îmbunătățit condițiile de plată, a atras luni un sprijin financiar de la unii creditori. Acest lucru a ajutat la propulsarea obligațiunilor, înregistrând o creștere de 4%, în speranța că s-ar putea încheia un acord.

Principalele grupuri de deținători de acțiuni precum Exchange și Ad Hoc, care au deținut aproximativ 21 miliarde de dolari din totalul datoriei eligibile și ar putea împiedica orice acord, s-au abținut intenționat din a-și exprima opinia.

Ministrul economiei, Martin Guzman, a declarat că se așteaptă ca grupul Ad Hoc  să se opună acordului, cel puțin inițial, chiar dacă guvernul primește sprijin de la alți creditori mai importanți.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii