Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important IT & C and Energy news. Have a news tip? Drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Arctic Stream a atras 21 milioane lei printr-un plasament privat de acţiuni, suprasubscris de peste 7 ori

Integratorul de infrastructură şi securitate IT Arctic Stream a atras joi 21 milioane lei printr-un plasament privat de acţiuni.  
Arctic Stream

În plasamentul privat au fost oferite spre vânzare un număr de 838.260 de acţiuni, iar preţul final stabilit în ofertă a fost de 25 RON/acţiune.

Subscrierile totale înregistrate au depășit 113 milioane lei, rezultând într-o suprasubscriere de peste 7 ori faţă de valoarea iniţială a ofertei. Majoritatea subscrierilor  au fost efectuate pe platforma de tranzacţionare TradeVille, iar subscrierea minimă a fost de 6.000 de acţiuni.

Oferta secundară de vânzare de acţiuni Arctic Stream (simbol AST) a fost iniţiată de Dragoş Octavian Diaconu, acţionarul majoritar şi administratorul unic al companiei. La acest moment, el deţine un număr de 3,6 milioane de acţiuni, adică  86,1% din capitalul social al companiei.

În urma încheierii ofertei, capitalizarea anticipată a Arctic Stream se situează la aproape 105 milioane lei.

Compania va lista acţiunile sale pe sistemul multilateral de tranzacţionare operat de Bursa de Valori Bucureşti, pe piaţa AeRO, cu simbolul AST. 

În 2020, Arctic Stream a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 8 milioane de euro (peste 40 milioane de lei), în creştere cu peste 120% faţă de 2019, şi un profit net de peste 1,2 milioane de euro (peste 6 milioane lei), mai mare cu 200% faţă de 2019.

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii