Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Industrie |
|

ArcelorMittal și-a redus pierderile în 2012, dar se stinge văzând cu ochii

arcelormittal.jpg
Cifra de afaceri a combinatului siderurgic ArcelorMittal din Galați, în anul 2012, a fost de 1,21 miliarde de euro, cu 10,5% mai mare decât în anul precedent, conform datelor apărute recent pe siteul Ministerului Finanțelor Publice (MFP). Pierderile raportate la sfârșitul aceluiași an au fost mai mici cu 64,6% decât în 2012. În prezent, combinatul funcționează cu o treime din numărul total de instalații.

La sfârșitul anului trecut, ArcelorMittal a raportat pierderi de 51,9 milioane de euro, potrivit bilanțurilor de la MFP și prelucrate de „Forbes România” la cursul mediu de 4.45 lei/euro. Acestea sunt cu 64,6% mai mici decât la finele anului 2011.

Datoriile combinatului se ridicau la 250,7 milioane de euro, cu 31,3% mai reduse decât în urmă cu un an, iar creanțele erau în valoare de 94,2 milioane de euro, cu 47% mai mici decât în 2011.

În prezent, doar nouă dintre din cele 28 de instalații de pe platforma siderurgică mai funcționează, se arată într-o analiză a ziarului local „Viața liberă” (ediția din 26 iulie a.c.).

Din cele șase furnale care au existat cândva, doar Furnalul 5 se află în funcțiune, iar Furnalul 3 este ținut în rezervă. Furnalele 4 și 6 sunt oprite, Furnalul 1 este dărâmat, iar cel de-al doilea furnal se află în curs de demolare.

Aceeași analiză precizează că cele două cocserii nu mai funcționează (una este oprită și cealaltă este în curs de desființare.) De asemenea, din cele șapte mașini de aglomerare mai sunt în funcțiune două, trei sunt oprite, une este ținută în rezervă și ultima este în curs de desființare.

ArcelorMittal mai lucrează cu două oțelării, alte două fiind oprite, iar trei au fost desființate (Oțelăria Electrică, OLD 2 și Slebing).

Cele nouă instalații ale combinatului care se mai află în funcțiune sunt: un furnal, două oțelării, două mașini de aglomerare și patru laminoare.

Închiderea instalațiilor s-a datorat tehnologiilor învechite și ineficiente dar și din cauza scăderii cererii de produse siderurgice de pe piața internă și internațională.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii