Cautare
, Contributor

Industrie |
|

ArcelorMittal, investiţie de 8,5 milioane de euro la Galaţi

arcelor_mittal_galati.jpg
Compania îşi va continua programul de îmbunătăţire a securităţii şi sănătăţii în muncă a angajaţilor prin proiecte în valoare de circa 8,5  milioane de euro.

În ultimii doi ani, compania a derulat pentru angajaţii proprii şi contractori instruiri speciale SMART pentru identificarea riscurilor de accidentare. Un sistem centralizat de observare, monitorizare şi raportare a situaţiilor periculoase a fost pus la punct. Numărul acestor situaţii – descoperite şi rezolvate – a crescut cu o treime faţă de 2011. Se continuă şi implementarea unor proiecte speciale cum ar fi: acordarea unui bonus financiar pentru respectarea regulilor, instalarea de „linii ale vieţii” pentru lucrul la înălţime, precum şi LO/TO, un sistem de blocare şi etichetare a echipamentelor oprite în vederea executării operaţiunilor de mentenanţă în cele mai sigure condiţii.

„Deşi înregistrăm în continuare rezultate bune, nu suntem încă mulţumiţi de sustenabilitatea acestora. De exemplu, numărul accidentelor cu incapacitate temporară de muncă este încă prea mare: 7 în 2012 în comparaţie cu 5 în 2011, în rândul propriilor angajaţi respectiv 9 faţă de 7 la contractori. Obiectivul nostru poate fi atins şi este clar: zero accidente”, a declarat Bruno Ribo, Directorul General al ArcelorMittal Galaţi. „Suntem cu adevărat îngrjoraţi de faptul că, în timpul intervenţiilor pentru contracararea a 4 atacuri şi tentative de furt, 7 agenţi de pază externi au fost accidentaţi”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii