Cautare
, Contributor

Scriu despre publicitate și media de 20 de ani. În 2013, am publicat cartea de interviuri „Primul an de publicitate”.

Media şi entertainment |
|

ARCA cere CNA să certifice sub semnătură depunerea în formă corectă a dosarelor de prelungire a licențelor în cazul anulărilor birocratice

cna-dc.jpg
Asociația Română de Comunicații Audiovizuale (ARCA) a remis observațiile sale la proiectul de modificare a deciziei CNA nr. 277/2013 solicitând, printre altele, autorității de reglementare în audiovizual să-și asume printr-o formă de certificare opozabilă în scris depunerea corectă a dosarelor de prelungire a licențelor, în conformitate cu cerințele de formă și conținut stabilite tot de către autoritate, infromează Media Expres.

Recent, CNA a pus în consultare publică un proiect de modificare a Deciziei menționate mai sus, prin care stabilește un mod birocratic de anulare a licențelor de radio și televiziune, prin faptul că nedepunerea la timp și într-o formă corectă (dar nedefinită în textul actului normativ) a cererilor de prelungire a licențelor audiovizuale, atrage după sine, automat, retragerea licenței.

ARCA a observat, de asemenea, că mărirea termenului minim de depunere a cererii de prelungire la 60 de zile înainte de expirarea licenței nu este corelat cu decalarea intrării în vigoare a actului normativ aflat în consultare publică, fapt care va face ca operatorii a căror licență expiră imediat în apropierea publicării actului normativ în Monitorul Oficial să fie puși în imposibilitatea de a respecta termenul de 60 de zile. Acest fapt ar duce la anularea automată a licențelor.

Textul deciziei CNA de modificare a deciziei 277/2013 poate fi consultat pe site-ul instituției iar termenul limită de trimitere a observațiilor a expirat joi, 10 octombrie 2013. Textul cu observațiile și propunerile ARCA este datat 8 octombrie 2013.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii